Tesla'dan şarj sorununa son veren icat!

Tesla'dan şarj sorununa son veren icat!

Fosil yakıtla çalışan araçlarla hemen her yönden mücadeleye hazır olan Tesla, araçlarının en büyük sorunu olan şarj istasyonlarının akaryakıt istasyonlarına oranla çok daha az sıklıkta bulunduğu için istediği ivmeyi bir türlü yakalayamadı. Ancak Elon Musk öyle bir icadı duyurdu ki, artık herhangi bir elektrikli ya da fosil yakıtla çalışan aracın Tesla ile rekabet etmesi mümkün olmayacak!

Elektrikli otomobiller, fosil yakıtlarla çalışan araçlarla karşılaştırıldığında çevre dejenerasyonunu engelleme açısından yarı yarıya etkili. Ancak onların da bir sorunu var: Şarj istasyonları…

Şarj istasyonlarının akaryakıt istasyonlarına kıyasla yeterli sıklıkta bulunamaması nedeniyle sektörün amiral gemisi Tesla'nın yeni arayışları sürüyor.

Tesla Motors'un CEO'su Elon Musk'ın son paylaşımında görünen yeni icat ise bu sorunu tamamen çözmeye aday görünüyor!

tesla.png

GÜNEŞ PANELLİ RÖMORK

shiftdelete.net'te yer alan habere göre Tesla, Almanya’daki bir fuarda ilginç bir aracı ortaya koydu.

Üzerinde güneş panelleri ve SpaceX Starlink internet uydu bulunan römork büyük merak uyandırdı.

Tesla’nın Almanya’nın Hannover kentinde düzenlenen IdeenExpo fuarına konuk olan bu araç ile ne yapmak istediği ise henüz bilinmiyor.

BİR TAKIM OLUMSUZLUKLAR

Bu güneş panellerinin 300 W’lık olduğunu düşünsek bile günde maksimum 2.7 kW’lık bir enerji sağlayacaktır.

Bu da ortalama olarak bir araca ancak 80 km’lik bir menzil sunabilir.

Römorkun fazladan getirdiği ağırlığı da katıldığında çok da kârlı bir alet olmadığı muhakkak.

Ancak ilk bilgisayarları hatırlayın: Neredeyse bir bina büyüklüğündeydiler değil mi? Şimdi ise cebimize kadar girdiler. Tesla'nın bu ürünü daha kullanışlı bir boyuta indirgemesi işten bile değil.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN