Tik Tok'a yeni yasak: Milyonlarca şarkı için karar

Tik Tok'a yeni yasak: Milyonlarca şarkı için karar

Dünyaca ünlü sanatçıları ve grupları arasında olan Taylor Swift, Beatles, Elton John ve Coldplay gibi ünlü isimlerin de yer aldığı birçok sanatçının eserlerinin yasal dağıtım haklarına sahip olan Universal Music, milyonlarca şarkıyı tartışmalı sosyal medya platformu TikTok'tan kaldırma kararına vardı.

Ünlü sanatçıların eserlerinin yasal dağıtım haklarına sahip olan müzik devi Universal Music, popüler sosyal medya platformu TikTok ile yaşanan ödemelerle ilgili anlaşmazlıkların ardından çözümsüz bir noktaya gelince çarpıcı bir karar aldı. Bu karara göre, Taylor Swift, Beatles, Elton John, Coldplay gibi birçok ünlü ismin müziklerinin TikTok üzerindeki içerikleri kaldırılacak.

BBC'nin haberine göre, Universal Music, TikTok ile ödemeler konusundaki anlaşmazlıklar nedeniyle 31 Ocak'ta sözleşmesinin sona ereceğini ve bundan sonra müzik içeriklerini TikTok'a lisanslamayı durduracağını açıkladı. Universal Music, TikTok'un müzik kataloğuna erişim için diğer şirketlerin ödediği ücretin sadece bir kısmını ödemek istediğini ve adil bir değer ödemeden müzik odaklı bir iş modeli oluşturmaya çalıştığını iddia etti.

ZORBALIKLA SUÇLANDI

Müzik devi, TikTok'u "zorbalıkla" suçlarken, aynı zamanda sanatçıları yapay zekanın olumsuz etkilerinden korumak ve TikTok kullanıcılarının çevrim içi güvenliğini sağlamak konusunda endişeli olduklarını belirtti.

TikTok tarafından yapılan açıklamada ise Universal Music'in olayları yanlış şekilde aktardığı ve kendi "açgözlülüğünü" sanatçılarının ve şarkı yazarlarının çıkarlarının önüne koymasının üzüntü ve hayal kırıklığı yarattığı ifade edildi.

Öte yandan, TikTok'un müzik şirketi Warner Music ile Temmuz 2023'te yeni bir lisans anlaşması yapmış olması dikkat çekiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN