TikTok kullananlar dikkat! Uygulama hakkındaki gerçek ortaya çıktı: Tüm kullanıcılar uyarıldı

TikTok kullananlar dikkat! Uygulama hakkındaki gerçek ortaya çıktı: Tüm kullanıcılar uyarıldı

Popüler sosyal medya platformu TikTok, yapay zeka ve insanlık üzerine yapılan çalışmaların sonuçlarını içeren ilginç bir analiz yayımladı. Bu analiz, milyonlarca kullanıcısı olan platformun verilerinden elde edilen bilgileri kullanarak yapıldı ve sonuçlar oldukça şaşırtıcı. İşte detaylar...

TikTok, bugüne kadar popüler müzikli videolarıyla dünya genelinde büyük bir etki yaratmıştır. Ancak, platform şimdi yapay zeka destekli yeni bir özellikle dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştır. Bu özellik, insanlık tarihini değiştirebilecek potansiyele sahiptir ve TikTok'un popülerliğini bir adım daha ileriye taşımaktadır.

TikTok'un yapay zeka özelliği, kullanıcılara videolarında insanlık tarihini yeniden canlandırma ve değiştirme imkanı sunmaktadır. Bu özellik sayesinde kullanıcılar, tarihi olayları veya dönemleri canlı hale getirebilir, geçmişteki önemli figürlerle etkileşime geçebilir ve hatta alternatif tarih senaryoları yaratabilirler. 

TIKTOK'A YAPAY ZEKA EKLENTİSİ

tiktok

TikTok'a entegre edilen yapay zekanın adı Generative AI. Bu öğrenebilen yapay zeka uygulaması, içeriğinizdeki ortamı ve konuyu algılayarak size kalıplar sunuyor. Bu kalıplar, video efektleri, arka plan müzikleri veya video yazıları gibi düzenleme araçlarını içeriyor.

Ayrıca yapay zeka tarafından düzenlenen efektler de mevcut. Bunların arasında özellikle "yeşil ekran" en sık kullanılanlardan biri. Geçmiş yıllarda özellikle YouTuber'lar, bu yeşil ekran efekti için saatlerce programlardan render almaya çalışıyorlardı. Ancak TikTok, küçük bir yapay zeka hamlesiyle bu sorunu ortadan kaldırdı.

Generative AI şimdi ise farklı bir özellikle karşımıza çıkıyor. Yapılan yorumlara göre, bu özellik trend olmaya aday görünüyor. TikTok, bu yeni özelliğiyle gerçekten insanlık tarihini istediğiniz gibi değiştirmenize imkan sağlayacak.

"Ya olsaydı?" adı verilen bu özellikle farklı senaryoları kurgulayabileceksiniz. Örneğin, "Ya Birleşik Devletler Sovyet kontrolü altına girseydi?" gibi bir soru sordunuz. Yapay zeka, gerekli tarih bilgileriyle donatılmış durumda. Ülkelerin, milletlerin ve insanların geçmişte verdikleri kararlar ve olaylara verdikleri tepkileri birleştiren yapay zeka, size uygun bir senaryo ile yeni bir video içeriği sunacak.

Bu özellik genel olarak tarihi olayların "ya tam tersi olsaydı?" versiyonlarını gösterecek. Hazırlanan bir videoda, Hindistan'ın Büyük Britanya'yı işgal ettiğini görebilirsiniz. Yapay zeka, sadece ülke sınırları ve toplum yapısıyla sınırlı kalmayarak, İngiliz roman serisi Harry Potter'ı ve ikonik İngiliz rock grubu The Beatles'ı Hintli olarak komik bir şekilde yeniden canlandırabiliyor.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN