Twitch'e rakip olarak gelmişti! BTK tarafından Kick platformuna inceleme! Sebebi ise kumara yer vermek

Twitch'e rakip olarak gelmişti! BTK tarafından Kick platformuna inceleme! Sebebi ise kumara yer vermek

Canlı yayın platformu Twitch'e rakip olan Kick'e inceleme! Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından Kick platformuna, kumara yer vermekten ötürü inceleme başlatıldığı öne sürüldü.

Kick, 2022'de piyasaya sürülen ve Amazon'un sahibi olduğu Twitch'e rakip olarak ortaya çıkan bir canlı yayın platformudur. Daha esnek moderasyon politikaları ve yayıncılar için daha yüksek gelir payları sunarak dikkat çeken bu platform, Kick Streaming Pty Ltd tarafından işletiliyor. Platform, Stake.com'un kurucu ortakları Bijan Tehrani, Ed Craven ve ünlü yayıncı Trainwreckstv tarafından destekleniyor.

BTK'DAN KİCK'E İNCELEME

btk-kick.jpg

Son zamanlarda, Türkiye'de faaliyet gösteren Kick'in Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından incelendiği iddia edildi. İddianın kaynağı, Stake.com'un varlığına dayandırılıyor. Gazeteci İbrahim Haskoloğlu tarafından yapılan açıklamada, "Uluslararası kumar şirketleriyle çalışan, kumar içeriği barındıran ve Türkiye pazarına giriş yapan Kick'in BTK tarafından incelendiğini" iddia ederek paylaşımda bulundu.

Stake.com'un Avustralya merkezli bir çevrimiçi kumar web sitesi olduğu biliniyor ve Kick'in bu platformla güçlü bir bağa sahip olduğu, geçtiğimiz dönemde Twitch'in önemli yayıncılarından xQC ile yapılan 100 milyon dolarlık anlaşmayla da açığa çıkmıştı. Kick, xQC'nin yanı sıra Hikaru Nakamura, Nickmercs ve Adin Ross gibi ünlü yayıncıları da bünyesine katarak dikkat çekmişti. Ayrıca, platformun Türkiye'de de faaliyete geçmesiyle birlikte, birçok ünlü Türk yayıncıyla da iş birliği yapmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN