Twitter’dan kopyalanmış tweetler için yeni politika: Yaptırım geliyor

Twitter’dan kopyalanmış tweetler için yeni politika: Yaptırım geliyor

Sosyal medya devi Twitter, kopyalanmış tweet paylaşan hesaplar için yaptırım uygulayacağını duyurdu.

Twitter Güvenlik, bugün resmi hesabından yaptığı paylaşımla spam içerikler için yen bir politika uygulayacağını duyurdu. Sosyal medya devi Twitter, birçok kullanıcının da şikayetçi olduğu copypasta yani kopyalanmış tweet paylaşan hesaplar için yaptırım uygulayacak. İlk olarak 2020 yılında bu konuyla ilgili açıklama yapan firma, copypasta içeriklerde son zamanlarda artış olduğunu düşünüyor.

Twitter, Elon Musk’ın satın alma haberleri ve son zamanlarda yaptığı değişiklikler ile sürekli gündemde kendine yer ediniyor. Son olarak Donald Trump’ın Twitter yasağını kaldıracağı ile ilgili Elon Musk’ın yaptığı açıklama dikkat çekmişti.

KOPYALANMIŞ TWEET ATAN HESAPLAR SINIRLANDIRILACAK!

ShiftDelete'nin haberine göre; Twitter Güvenlik, bugün kendi hesabından yaptığı açıklamada kopyalanmış tweet paylaşan kullanıcılara yaptırım uygulayacağını açıkladı. Elon Musk, Twitter’ın daha özgür demokratik bir platform olmasının yanında bir de spam hesaplardan temizlenmesi gerektiğini belirtmişti.

Sosyal medya platformu, paylaşılmış gönderide bir hak ihlali tespit ederse şu sınırlandırmaları uygulayacak;

  • Kopyalanmış tweetleri, En İyiler ve Trendler kısmında göstermeyecek.
  • Kopyalanmış tweete sahip olan hesabı, takip etmeyen kullanıcıların zaman tünelinde önermeyecek.

Twitter, benzer içerikteki ya da aynı gönderilerin paylaşılmasının bazen bir taktik olduğunu fakat bu durumun diğer kullanıcıların deneyimini düşürdüğünü açıkladı. Firma, blog hesabından yaptığı paylaşımda da hak ihlali olan gönderileri gören kullanıcılara işlem yapmak için tweetlerde yer alan üç nokta kısmından Bildir seçeneğine tıklaması gerektiğini belirtti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN