WhatsApp Hesabınızın İzlenmesini İstemiyorsanız Bu Güvenlik Kontrolünü Mutlaka Yapın!

WhatsApp Hesabınızın İzlenmesini İstemiyorsanız Bu Güvenlik Kontrolünü Mutlaka Yapın!

Mayıs 2022, WhatsApp için harika bir haber ayıydı. Dünyanın en popüler mesajlaşma uygulamasının kullanışlılığını artıran yeni özellikler ve iyileştirmeler gördük. Yeni güncellemeler arasında, WhatsApp'ı birden fazla cihazda kullanmak artık mümkün.

Web versiyonu veya masaüstü versiyonu üzerinden bilgisayarında kullananlar bunu çok iyi bilirler. Ayrıca, birden fazla cihazda çalışma yeteneği son birkaç ayda daha da geliştirildi.

haberici.jpg

WHATSAPP HESABINI FARKLI CİHAZLARDA AÇMAK

Bu durum, iPhone veya Android'de WhatsApp kullananlar için bir hesabın aynı anda dört cihazda ve orijinal akıllı telefonda kullanılabilmenizi sağlar. WhatsApp sitesinin belirttiği gibi, her bir cihazın bağlantısı, uçtan uca şifreleme ile korunmanın yanı sıra , her cihazın bağımsız olarak bağlanmasını sağlayacaktır.

Telefon, yalnızca başlangıçta diğer cihazları bağlamak için temel birimdir, ardından akıllı telefonun bağlantısı kesilse bile her biri çalışır. Ancak bunlardan biri 14 gün boyunca hareketsiz kalırsa, bağlantı otomatik olarak kesilir.

WHATSAPP GİZLİLİĞİNİ KORUMA ALTINA ALMAK

Ancak WhatsApp'ınıza bağlı diğer cihazları takip ettiğinizden her zaman emin misiniz? Bu, gizlilikle sıkı sıkıya bağlantılı bir sorudur ve herhangi bir kritik sorun, kesinlikle kendilerini korumak için birçok olanak sunan uygulamadan değil, kullanıcının deneyimsizliğinden kaynaklanmaktadır.

Telefon dışında başka hangi cihazların hesaba bağlı olduğunu görme fırsatı ile başlayarak. Yani, tesadüfen paylaşılan bir bilgisayardan (işte veya evde) WhatsApp'a açık erişimi unuttuysanız veya başkalarına mesaj alışverişinizin ne olduğunu görme fırsatı veren başka bir durum olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.

haberici2.jpg

BU GÜVENLİK KONTROLÜNÜ SIK SIK YAPIN!

WhatsApp'ı iPhone veya Android'de ve web veya masaüstü sürümünde kullananlar bu güvenlik kontrolünü sık sık yapmalıdır.

Doğrulama prosedürü çok basittir. İşte adımlar:

WhatsApp'ı açın;
Sağ üstteki üç "nokta" aracılığıyla menüye erişin;
Bağlı cihazları seçin.
Başka bağlantılar (4'e kadar) yapabilmenin yanı sıra WhatsApp hesabınıza erişimi olan cihazları görüntüleyebileceğiniz bir ekran açılır. Bunlardan biri artık sizin için uygun değilse veya onları tanımıyorsanız, sadece basılı tutup Bağlantıyı Kes'i seçerek ortadan kaldırılabilirsiniz.

Mevcut göstergeler, genel olarak, cihazları tanımlamaya izin verir (örneğin, işletim sistemi veya Son Erişim ile).

Bir süredir var olan ve Mayıs ayında gelen çeşitli yeni WhatsApp özellikleri hakkında merak ettiğiniz diğer özelliklere aşağıdan ulaşabilirsiniz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN