Whatsapp, Telegram'a özendi: Herkesin 'kullanıcı adı' olacak! Başkası almadan hemen kullanıcı adınızı alın

Whatsapp, Telegram'a özendi: Herkesin 'kullanıcı adı' olacak! Başkası almadan hemen kullanıcı adınızı alın

Popüler mesajlaşma uygulaması Whatsapp, telefon numarası yerine 'kullanıcı adı' sistemine geçiyor. Telegram ve diğer mesajlaşma uygulamalarında olduğu gibi Whatsapp'ta artık kullanıcı adı almak mümkün olacak. İşte, Whatsapp'ta kullanıcı adı almanın yolu...

ABD merkezli Meta şirketinin mesajlaşma uygulaması Whatsapp'ı kullanmak için telefon numarasına sahip olmak gerekiyor, Telegram benzeri mesajlaşma uygulamaları gibi kullanıcı adı sistemi Whatsapp'ta bulunmuyordu. Bu durum, Whatsapp'ın yeni sürümüyle değişecek. Whatsapp'ın kullanıcı adı özelliği üzerinde çalıştığı ortaya çıktı.

WHATSAPP İÇİN ARTIK TELEFON NUMARASI GEREKMEYECEK

Donanım Haber'den Erkan Calp'ın haberine göre, şu anda Whatsapp'ta size mesaj göndermek isteyen herkesle numaranızı paylaşmanız gerekiyor. Bu da büyük gizlilik ve güvenlik sorunu demek. Platformda kullanıcı adı kullanıma sunulduğunda bu sorun ortadan kalkacak. Kullanıcı adınızı kişilerle paylaşarak size mesaj göndermelerini sağlayabileceksiniz.

whatsapp-kullanici-adi-nasil-alinir.jpg

WHATSAPP KULLANICI ADI NASIL ALINIR?

Yeni Whatsapp özelliklerini herkesten önce deneyimleyen WABetaInfo’nun paylaştığı ekran görüntüsüne göre, profil sayfasından Whatsapp kullanıcı adı almak mümkün olacak.

1) WhatsApp'ı açın
2) Ayarlar'a dokunun
3) Profil'e girin
4) WhatsApp kullanıcı adı yanında kalem simgesine dokunun
5) @ kullanıcı adınızı girin

Kullanıcı adları daha akılda kalıcı ve özellikle tanımadığınız kişilerle sohbet ederken grup sohbetlerini de kolaylaştıracak. Bununla birlikte, özellik geliştirilme aşamasında olduğundan Whatsapp'ta kullanıcı adlarının nasıl kullanılacağı hakkında henüz net bir bilgi yok.

Örneğin; yalnızca işletmelerle iletişime geçerken mi kullanılabilecek yoksa herhangi bir kişiyle özel mesajlaşırken de kullanılabilecek mi bilinmiyor. Whatsapp kullanıcı adı alma seçeneği ilk olarak Android 2.23.11.15 sürümünde görüldü.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN