WhatsApp'dan Gelen Bu Mesaja Dikkat! Milyonlarca Kişinin Banka Hesap Bilgilerini Çaldılar

WhatsApp'dan Gelen Bu Mesaja Dikkat! Milyonlarca Kişinin Banka Hesap Bilgilerini Çaldılar

Dolandırıcılar her türlü farklı yöntemleri denemeye başladı. Özellikle gelişen teknoloji ile dolandırıcıların başvurdukları yollar gittikçe arttı. Bu seferde dünyanın en büyük hava yolu şirketi olan Emirates, dolandırıcıların yeni hedefi oldu. Sahte çekiliş ile WhatsApp üzerinden mesaj yollayan dolandırıcılar, kullanıcıların kimlik bilgilerini toplamaya başladı.

Gelişen teknoloji ile dolandırıcıların yöntemleri de değişti. Özellikle telefonlara gelen çekiliş veya da ödül mesajları kullanıcıların başına dert açmakta. Dolandırıcıların şimdiki hedefi ise dünyanın en büyük hava yolu şirketlerinden olan United Arab Emirates. Şirket adına WhatsApp'dan kullanıcılara çekiliş mesajı atan dolandırıcılar, kullanıcıların kimlik bilgilerini çalmaya başladı.

DOLANDIRICILARIN YENİ HEDEFİ, AMAN DİKKAT

WhatsApp üzerinden gelen mesajlarda Emirates’in bir çekiliş başlattığı ve katılım için gelen linke tıklamaları gerektiği isteniyor. Bu linkte ise sizleri sahte Emirates sitesine yönlendiriyor ve kimlik bilgileri isteniyor. Anket katılımı için bu bilgilerin girilmesi şart koşuluyor.

a2-35.jpg

ÜCRETSİZ AVRUPA BİLETİ İLE KANDIRIYORLAR

Anketin ardından kullanıcılara birkaç kutu öne sürülüyor. Çıkan iddialara göre bu kutulardan bir tanesinde Avrupa, Asya veya yurt içi uçuşlarda ücretsiz gidiş dönüş bileti sağlayan bir seçenek bulunuyor. Bu aşamaya gelen tüm kullanıcıların ilk tercihi de bu kutu oluyor. Böylece dolandırıcılar hedeflerine ulaşmış oluyor.

SAHTE KURALLARLA BANKA HESAP BİLGİLERİNİ ELE GEÇİRİYORLAR

Dolandırıcılar bu seçenek için sahte bir kural yöntemi getirmişler. Sahte kurallara göre, bu çekilişe girebilmek için 20 arkadaşına WhatsApp'dan bu linki göndermek. Giden mesajda da diğer kullanıcıların adresleri, kişisel bilgileri ve banka hesap bilgileri isteniyor.

a3-25.jpg

ŞİRKETTEN AÇIKLAMA YAPILDI

Sahte anketi fark eden Emirates şirketi ise harekete geçti. Konuyla ilgili açıklama yaparak müşterilerini bilgilendiren şirket şu ifadeleri kullandı:

“Emirates, bir ankete katılanlara ücretsiz uçak bileti sunduğunu iddia eden bir web sitesine bağlantılar içeren, Emirates'ten geldiği iddia edilen sahte e-postaların ve SMS/WhatsApp mesajlarını tespit etmiştir.

Bu mesajı alan herkese herhangi bir bağlantıya tıklamamasını veya mesajı sosyal medya üzerinden iletmemesini tavsiye ediyoruz. Emirates, dolandırıcılığın kaynağını araştırıyor ve faillere karşı gerekli yasal işlemleri yapacak.”

a1-54.jpg

TEK ÖRNEĞİ BU DEĞİL

Söz konusu dolandırıcılık yöntemi, aslında geçmişte de pek çok marka adına uygulanmıştı. Yaşanan son olayla birlikte gönderilen çekiliş veya yarışma bağlantılarına tıklamama, bilgilerinizi güvenmediğiniz taraflarla paylaşmama gibi konulara ne kadar dikkat edilmesi gerektiği de tekrar kanıtlandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN