WhatsApp'ta Bu Mesajı Açan Yandı! İşte Saniyeler İçinde Banka Hesaplarını Boşaltan Dolandırma Yöntemi

WhatsApp'ta Bu Mesajı Açan Yandı! İşte Saniyeler İçinde Banka Hesaplarını Boşaltan Dolandırma Yöntemi

Dünya çapında milyonlarca kullanıcıya sahip olan mesajlaşma uygulaması olan WhatsAap'ta güvenlik açıkları sürekli gündeme geliyor. Dolandırıcıların yeni adresi olan WhatsApp'ta akılla durgunluk veren bir dolandırıcılık olayı ortaya çıktı. İşte şeytana bile papucunu ters giydirecek olan dolandırma yöntemi.

Son zamanlarda telefon ve bilgisayarlar üzerinden yapılan dolandırılma yöntemlerine birisi daha eklendi. Bu dolandırılma yöntemi ise WhatsApp üzerinden yapılmakta. Bir mesajla kullanıcıların tüm bilgilerine ulaşan dolandırıcıların tekniğini görünce size gelen o mesajı hemen sileceksiniz. İşte WhatsApp'ta kullanıcıları korkutan o mesaj.

dolandirma.jpg

WHATSAPP'TA YENİ DOLANDIRMA HİLESİ

Mesaj sistemi ile kullanıcıların telefonuna gelen bir mesaj büyük riskler oluşturuyor. Dolandırıcıların mesaj yöntemi ile yaptığı dolandırıcılık hilelerine WhatsApp'ta katıldı. WhatsApp tarafından ise bu dolandırma mesajı için tüm kullanıcıların uyarı yapıldı. Peki WhatsApp'a gelen o mesaj ne? İşte belki sizin de açtığınız o mesajın ayrıntıları.

sht.jpg

WHATSAPP KULLANICILARINI UYARDI

WhatsApp son dolandırma yöntemi için tüm kullanıcılarını uyardı. Son zamanlarda artan WhatsApp dolandırıcılık yöntemine bir yenisi daha eklendi. Bu dolandırıcılık yöntemi adeta ağızları açıkta bırakıyor. Büyük mağduriyetlere sebep olan mesaj dünya çağında bütün kullanıcılara gönderilebiliyor. Kullanıcıların güvenliğine önem veren WhatsApp ise araştırmaları sonucu bu yeni dolandırma hilesini ortaya çıkardı. Kullanıcıları için yeni güncelleme haberleri veren WhatsApp bu defa uyarı amaçlı bir açıklama yaptı. Günümüz teknolojisiyle beraber dolandırma yöntemleri çoğalırken, WhatsApp bunun için düğmeye bastı ve kullanıcılarını tehlikeye sokacak olan o durumu açıkladı. Dolandırıcılar artık WhatsApp üzerine tek bir mesajlara herkesin bilgilerine ulaşabiliyor.

dolan.jpg

O MESAJA SAKIN TIKLAMAYIN!

Kullanıcıların güvenliğine önem veren dünyanın en çok kullanılan mesajlaşma uygulaması WhatsApp, uygulama üzerinden yapılan dolandırma yöntemini ifşa etti. Yapılan açıklamaya göre dolandırıcılar kullanıcıların telefonuna bir mesaj gönderiyor. Zararlı linkler gönderen dolandırıcıların mesajlarına tıklayanlar ise büyük mağduriyetler yaşıyor. Banka hesaplarınıza bile ulaşabilmelerini sağlayan bu hile ile kullanıcı bir günde her şeyinden olabiliyor. Kullanıcıların dikkatini çeken mesajın içeriği ise şöyle; "look what i found" yani ne bulduğuma bak başlığı yer alıyor. Telefonunuza gelen bu mesaj sakın tıklamayın. Çünkü dolandırıcıların kadrajına girmiş oluyorsunuz. WhatsApp ise bu tür mesajların dolandırıcılara ait olduğunu onaylayarak kullanıcılarını uyardı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN