Windows, MacOS değil, yerli ve milli işletim sistemi GİBUX! GİBUX nedir?

Windows, MacOS değil, yerli ve milli işletim sistemi GİBUX! GİBUX nedir?

Dünyada sıklıkla kullanılan Windows, MacOS işletim sistemlerinin yanı sıra şimdi de yerli ve milli işletim sistemi GİBUX! Peki GİBUX nedir? İşte detaylar...

Türkiye, Gelir İdaresi Başkanlığı'nın liderliğinde geliştirilen yerli ve milli işletim sistemi GİBUX ile dijital dönüşüm sürecinde önemli adımlar atmaya devam ediyor. Açık kaynak kod tabanına sahip olan GİBUX, vergi sisteminin ihtiyaçlarına özel olarak geliştirildi ve büyük bir başarı elde etti.

TÜRKİYE GENELİNDE 41 BİN MASAÜSTÜ BİLGİSAYARDA KULLANILIYOR

ShiftDelete'nin haberine göre 2023 yılında 64 bit versiyonuna geçiş yaparak güncellenen GİBUX, Türkiye genelinde 1078 farklı lokasyonda, yaklaşık 41 bin masa üstü bilgisayarda aktif olarak kullanılıyor. Bu durum, GİBUX'un sadece bir işletim sistemi olmanın ötesinde, Türkiye'nin dijital altyapısını güçlendiren bir araç olduğunu gösteriyor. Ayrıca, bilgi güvenliği, bakım ve destek gibi kritik süreçlerde sağladığı avantajlarla devletin dijital dönüşümüne katkı sağlıyor.

gibux-nedir-1.png

50 MİLYON TL TASARRUF

GİBUX, teknik özellikleriyle olduğu kadar ekonomik faydalarıyla da dikkat çekiyor. Her yıl lisans maliyetlerinden yaklaşık 50 milyon TL tasarruf ederek milli ekonomiye önemli bir katkı sağlıyor.

GİB Teknoloji, GİBUX ile sınırlı kalmayıp açık kaynak kod tabanlı yazılımlar geliştirmeye ve ülkeye değer katmaya odaklanmış durumda. 300'den fazla çalışanıyla teknoloji ve inovasyon alanında sürekli kendini güncelleyen bir ekip yapısına sahip olan GİB Teknoloji, çalışanların niteliklerini artırmak ve günümüzün hızla değişen teknoloji dünyasına adapte olmalarını sağlamak için çeşitli teknik eğitimler sunuyor.

Angular, Kafka, PostgreSQL, Temel JAVA, React, Selenium, Spring Boot Developer ve Spring Boot Fundamentals gibi alanlarda verilen eğitimler, ekip üyelerinin uzmanlık alanlarını genişleterek sektördeki yeni trendlere hazırlıklı olmalarını sağlıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN