X, kullanıcılardan abonelik ücreti alacak

X, kullanıcılardan abonelik ücreti alacak

Dünyanın en popüler sosyal medya platformlarından birisi olan X, Yeni Zelanda ve Filipinler'de yeni üye olan kullanıcılardan ücret almaya başladığını açıkladı. Ücret ödemeyen kullanıcıların ise platformda etkileşime giremeyeceği belirtildi.

X, "Not A Bot" isimli yeni abonelik sisteminin test edildiğini açıkladı. Açıklamada dün hayata geçirilen uygulamayla birlikte Yeni Zelanda ve Filipinler'de platforma üye olan kullanıcılara yıllık 1 dolarlık ödeme ile hizmet seçeneği sunulduğu açıklandı.

Söz konusu ülkelerde platforma üye olmak için kullanıcıların telefon numaralarını doğruladıktan sonra abonelik yöntemini seçmesi gerektiği belirtildi.

Yıllık 1 dolar ödeyerek abone olmayı tercih eden kullanıcıların, gönderi paylaşmak, gönderi beğenmek ve gönderilere cevap vermek gibi temel işlevleri kullanabileceği bildirildi.

Abonelik başlatmayan kullanıcılar ise yalnızca hesapları takip edebildiği, gönderileri görebildiği ve videoları izleyebildiği aktarılan açıklamada, söz konusu abonelik yönteminin bot ve sahte hesaplara karşı önlem almak amacıyla başlatıldığı belirtildi.

Uygulamanın Yeni Zelanda ve Filipinler'de test aşamasında olduğu ve 17 Ekim öncesi üye olmuş hesapları kapsamadığı açıklandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN