Yapay zeka o meslekleri yerinden edemiyor! Bill Gates açıkladı: 'Bazı meslek gruplarının yerini asla alamayacak'

Yapay zeka o meslekleri yerinden edemiyor! Bill Gates açıkladı: 'Bazı meslek gruplarının yerini asla alamayacak'

Yapay zeka neredeyse hayatın her alanında kullanılmaya başlandı. Gelecekte birçok mesleğin yerini alacağı düşüncesi gençler arasında endişeye neden oluyor. Bu yüzden gençler, meslek tercihinde bulunmadan önce "Yapay zeka hangisini elimizden alamaz?" diye düşünmeye başladı. Bill Gates o meslekleri sıraladı, 'Bazı meslek gruplarının yerini asla alamayacak'

Yapay zeka teknolojisinin hızla gelişmesiyle birlikte, pek çok sektörde devrim niteliğinde değişimler yaşanırken, Microsoft'un kurucu ortağı Bill Gates, yapay zekanın etkilemeyeceği 3 mesleği açıkladı. Gates'in bu açıklamaları, kendi podcast yayınında yapay zeka ve iş alanlarındaki gelecek hakkında yapılan bir söyleşi sırasında geldi.

'BEN BİLE İŞİMİ KAYBEDEBİLİRİM'

Bill Gates, yapay zekanın iş dünyasına etkisi konusunda oldukça dikkat çekici bir açıklama yaparak, kendi işinin bile bu teknoloji nedeniyle risk altında olabileceğini belirterek "Ben bile işimi kaybedebilirim. Ancak bazı meslek gruplarının yerini asla alamayacak" dedi. Ancak Gates, yapay zekanın etkilemeyeceği üç mesleği de açıklayarak, gençlerin gelecek kariyerleri için önemli bir ipucu verdi.

YAPAY ZEKA HANGİ MESLEKLERİ YAPAMAZ?

Gates'in açıklamalarına göre, yapay zeka ile bağlantılı olmayan ve insan dokunuşunu gerektiren işlerin başında sağlık biyobilimleri geliyor. Alternatif enerji sektörü ve yapay zeka ile bağlantılı alanlar yapay zekanın etkilemeyeceği iş alanlar olarak öne çıkıyor. Bu sektörlerin, yapay zeka teknolojisinin gelişiminden en az etkilenecek sektörler olduğunu vurgulayan Gates, gençlerin üniversite eğitimleri sırasında bu alanlara yönelmelerini tavsiye etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN