Yaptığınız Bu Hata Telefonun Bataryasını Sömürüyor! İşte Telefonun Hayatını Söndüren O Basit Hatalar

Yaptığınız Bu Hata Telefonun Bataryasını Sömürüyor! İşte Telefonun Hayatını Söndüren O Basit Hatalar

Arada sıra telefonun pili bizi en iyi zor zamanlarda terk ediyor. Belki kaçırılmayacak bir şeyin fotoğrafını çekmeye çalışıyoruz ya da acil bir telefon görüşmesi yapmamız gerekiyor. ve pil yüzdesinin önlenemez bir şekilde düştüğünü görüyoruz.

Bunun sadece ara sıra gerçekleşmesi, telefonu kullanmamızın şarj süresi üzerinde güçlü bir etkisi olduğunu gösteriyor. Bu bize bariz görünebilir, ancak genellikle telefonun belirli özelliklerini istemeden kullanırız. Oldukça başka bir şekilde yararlanabileceğimiz değerli pil ömrünüzü "sömüren' bunlardır.

HANGİ İŞLEVLER PİL ÖMRÜNÜZÜ TÜKETİYOR?

Birçok fonksiyon her zaman aktif ve günün her dakikası, telefonumuz kapalı gibi görünse bile her daim açıktır. Aslında, cep telefonu her zaman İnternet'e bağlı olduğu için sürekli olarak her türlü bildirimi alıyoruz. Ancak bu hizmet kaçınılmaz olarak enerji tüketir.

haberici1-004.jpg

Bu nedenle, aldığımız bildirimlerin miktarı pil ömrünü kısaltır. Bu, yalnızca izin verdiğimiz bildirimlere değil, arka planda çalışan uygulama sayısına da bağlıdır.

Telefonumuzun sürekli aktif tuttuğu başka gizli aktiviteler de var. Özellikle cep telefonumuz, konumumuzu bulmak için GPS sinyaline bağlanır. Ayrıca aktif Bluetooth, hotspot ve NFC'ye de sahip olabiliriz.

PİL ÖMRÜ İÇİN FONKSİYONLARI DEVRE DIŞI BIRAKMAK GEREKİYOR

Telefonumuzdaki enerji israfını sınırlamak için ilk yapmamız gereken ayarlara girmek. Burada hangi uygulamaların bize hangi durumlarda bildirim gönderebileceğini göreceğiz ve bu izine sahip uygulamaların sayısının beklenenden çok daha fazla olabileceğini fark edeceğiz.

Bundan adımdan sonra arka planda çalışmasına izin verilen uygulamaları seçiyoruz. Bu, sosyal medya kullanımımızı sınırlamak için de yararlı bir yol olabilir. Aslında, sürekli bildirimler sayesinde, buna çok daha sık girerek, günümüzün çok fazla zamanını boşa harcıyoruz.

haberici3-001.jpg

BU ADIMLARI UYGULAYARAK PİL ÖMRÜNÜZDEN TASARRUF EDİN

Yukarıdan aşağıya kaydırarak açılan pencereden bir dizi fonksiyon görebiliriz. Genellikle renkli olanlar aktifken diğerleri anlık olarak devre dışı bırakılır. Bazı özellikleri çok fazla düşünmeden hemen kapatabiliriz. Ardından Bluetooth ve GPS konumu simgesini kapatıyoruz. Bunları yalnızca ihtiyaç duyduğumuz nadir durumlarda yeniden etkinleştirebileceğiz.

Sonra, telefonla kasada ödeme yapmamızı sağlayan teknoloji olan NFC var. Her zaman aktif olması bizi bazı teknolojik saldırganların hırsızlığına maruz bırakabilir ve buna ek olarak enerji tüketir. O halde hemen bu özelliği devre dışı bırakalım.

Ayrıca, belirli şifreye sahip olanlara Wi Fi görevi görerek İnternet sinyalimizi paylaşan etkin noktayı da devre dışı bırakıyoruz. Hiç kimse bağlanmasa bile, yine de pil israfıdır.

Son olarak sinyalin az olduğu bir alanda olduğumuzda internet verisini de kapatmayı unutmayalım. Aslında, cep telefonu kararlı bir şekilde onu aramaya devam edecek ve pili gereksiz yere tüketecektir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN