TEMA Vakfı'ndan 'Fatsa' videosu: Cennetin ortasında bir cehennem yaratıldı!

TEMA Vakfı'ndan 'Fatsa' videosu: Cennetin ortasında bir cehennem yaratıldı!

TEMA Vakfı, Ordu'nun Fatsa ilçesinde siyanür ile gerçekleştirilen altın arama çalışmalarını ve 5 yılda doğada yaşanan tahribatı ortaya seren bir video hazırladı. Twitter'dan 'Altın madeni hakkında Fatsalıların anlatacakları var! Altın madeni sadece 5 yılda Fatsa'da geri dönülmez kayıplara neden oldu' paylaşımı yapan TEMA Vakfı'nın, videosunda konuşan Fatsalılar 'Cennetin ortasında bir cehennem yaratıldı' dedi.

TEMA Vakfı, Ordu'nun Fatsa ilçesindeki altın madeninin bölgeye ve doğaya verdiği tahribatı anlatan bir video paylaştı.

Twitter'dan "Altın madeni hakkında Fatsalıların anlatacakları var! Altın madeni sadece 5 yılda Fatsa'da geri dönülmez kayıplara neden oldu" paylaşımı yapan TEMA Vakfı'nın, videosunda konuşan Fatsalılar "Cennetin ortasında bir cehennem yaratıldı" dedi.

"AĞAÇLARIMIZ VARDI, HEPSİNİ YOK ETTİLER"

Sosyal medyadan da büyük ilgi gören videoda Fatsalıları, 'cennetin ortasında yaratılan cehennemi' bu sözlerle anlattı: "Bu kadar ormanlar gitti, bu kadar ağaçlar gitti. Bu memlekette benim çocuklarım, torunlarım yarın yaşayamayacaksa, yazık olsun bizlere diyebiliyorum yani. Ağaçlarımız vardı, hepsini yok ettiler."

"ÇOK CİDDİ BİR ÇEVRE KATLİAMI VAR"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, 4 gün önce yaptığı açıklamada, Ordu'daki maden arama sahalarının yapılan son ihale ile birlikte Ordu ormanlarının 3'te 1'inin maden sahası olacağını belirterek "Bunu kabul etmemiz mümkün değil" demişti.

Fatsa'daki siyanürle altın aranan bölgeyle ilgili de konuşan Torun "Kızılcasu ve Erenyurt deresinin Elekçi ırmağıyla buluştuğu noktada kurşun değeri 10 kat kadar daha fazla. Arsenik değerleri de normalden 6-7 kat fazla. Çok ciddi bir çevre katliamı var" demişti.

FATSA'DA ÇEVRE KATLİAMI!

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN