Tevfik Özlü'den çok kritik uyarı: Bulaş zinciri çok arttı, kimseyi eve almayın

Tevfik Özlü'den çok kritik uyarı: Bulaş zinciri çok arttı, kimseyi eve almayın

Koca'nın 'Salgın yeniden tırmanışa geçti' açıklamasının ardından kritik uyarılarda bulunan Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü "İstanbul'da ve birçok ilimizde bulaş zinciri çok arttı. Zorunlu olmadıkça hane halkı dışında kimseyi eve almayın" dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın İstanbul uyarılarının ardından Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü de Twitter'dan hesabından çok kritik açıklamalarda bulundu. 

Özellikle İstanbul vurgusu yapan Özlü "İstanbul’da ve birçok ilimizde bulaş zinciri çok arttı. Çevremizdeki herhangi bir kişi virüsü saçıyor olabilir. Herkes çevresinde hastalığa yakalanmış kişileri bulabiliyor. Yakın tehdit altındayız. Çok daha dikkatli olmalıyız. Şu tedbirler bizi ve sevdiklerimizi korur" dedi.

Tedbirler konusunda uyarılarını yineleyen Özlü, 6 maddede yapılması gerekenleri sıraladı:

"1-Zorunlu olmadıkça evden çıkma, hane halkı dışında kimseyi eve alma.

2-Herkesle, her zaman, her koşulda mesafeni koru.

3-Sosyal alanlarda maskeni tak.

4-Elini temiz tut.

5-Kalabalıklardan ve kapalı alanlardan uzak dur.

6-Hane halkı dışındakilerle birlikte yeme, içme. 

Bu tedbirler bizi ve sevdiklerimizi hayatta tutar. Yasaklarla sosyal hayatı durdurmak zorunda kalmamızı engeller. Sağlık sistemimizin kaldıramayacağı bir yükle karşılaşmasını önler. Bunlar bireysel tercih değil; 'yurttaşlık görevi'dir." 

01-002.jpg

TÜRKİYE'DE SON DURUM NE?

 

 

24 Ekim 2020 akşamı Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan verilere göre, Türkiye'de son 24 saatte 2 bin 91 kişiye Kovid-19 tanısı konuldu. 

 

Son 24 saatte 69 kişi Kovid-19 nedeniyle yaşamını yitirdi, 1573 kişi iyileşti. Böylece Kovid-19 tedavisi tamamlananların sayısı 313 bin 93'e yükseldi.

 

Hasta sayısı 359 bin 784, vefat sayısı 9 bin 727, ağır hasta sayısı 1699, aktif hasta sayısı 36 bin 964 oldu.

 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da son yaptığı açıklamada "Ağır hasta sayımız artmaya devam ediyor. Hastaların tedavisi özveriyle çalışan sağlık çalışanlarımıza emanet. Tedbirlere uymak ise bizim sorumluluğumuz. Birlikte mücadele edelim" ifadelerini kullandı.

 

İSTANBUL'DA VAKALAR PATLADI

23 Ekim'de "İstanbul'da vaka sayısı Türkiye genelinin yüzde 40'ına ulaşmış durumda" diyen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbulluları uyarmıştı. 

Bursa'dan İstanbullulara seslenen Koca  "83 milyonun kalbi İstanbul'a da seslenmek istiyorum. İstanbul'da vaka sayısı Türkiye genelinin yüzde 40'ına ulaşmış durumda. İstanbullulara kurallara uymaya davet ediyorum. Hafta sonundan başlayarak 5 gün İstanbul'da çalışma arkadaşlarımla İstanbul'da olacağım.

İstanbul Valisi, Büyükşehir Belediye Başkanı, İl Emniyet Müdürü ile görüşmeler yapmayı planlıyorum. Bu çarşamba Bilim Kurulu toplantımızı da İstanbul'da gerçekleştireceğiz. Bu görüşmelerden denetimler, günlük hayat düzeni ve toplu taşıma konusunda mücadeleyi kolaylaştırıcı sonuçlar alacağımıza inanıyorum" ifadelerini kullanmıştı. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN