Kovid-19 ile ilgili çarpıcı iddia: Virüs mutasyona uğradı, daha hızlı öldürüyor

Kovid-19 ile ilgili çarpıcı iddia: Virüs mutasyona uğradı, daha hızlı öldürüyor

Birleşik Krallık'ta yapılan bir araştırma korovirüs salgını ile ilgili yeni iddiaları gündeme getirdi. Yapılan araştırmaya göre, koronavirüsünün mutasyona uğradığı ve hastaları birinci dalgadan çok daha çabuk bir şekilde öldürdüğü belirtildi.

Birleşik Krallık'ın önde gelen bilim kuruluşlarından ve hükümete de bilimsel danışmanlık veren SAGE'nin yayınladığı bir araştırma, salgında ikinci dalganın daha tehlikeli olduğunu ortaya koydu.

"KOROVİRÜS MUTASYONA UĞRADI"

Yeni ve Yayılan Solunum Yolu Virüs Tehditleri Danışma Grubu (NERVTAG) tarafından hazırlanan araştırmada koronavirüsünün mutasyona uğradığı ve hastaları birinci dalgadan çok daha çabuk bir şekilde öldürdüğü belirtildi.

"MUTASYONA UĞRAYAN ÖRNEKLER İNCELENİYOR"

Değişime uğrayan koronavirüsünün daha bulaşıcı olduğunu belirten uzmanlar, İngiliz hükümetinin verilerini SAGE ile birlikte inceledikten sonra bu mutasyonun Kovid-19'un yayılmasını hızlandırmış olabileceğini belirtti. Makalede "Birleşik Krallık'ta uzmanlar, şimdi mutasyona uğrayan örnekleri inceliyorlar fakat bunların ne sonuçlar doğuracağına dair net bir inceleme yapılmadı” ifadeleri kullanıldı.

ÖLÜM SÜRELERİ DE KISALDI

Kovid-19 Klinik Bilgi Ağı tarafından paylaşılan verilere göre, Birleşik Krallık'ta koronavirüs hastaları ilk dalgadan daha hızlı hayatını kaybediyor. 1 Ağustos'tan önce hastalığa yakalananların öksürük ve yüksek ateş gibi belirtilerden ortalama 13 gün sonra öldüğü görülürken, 1 Ağustos'tan sonraki hastalarda bu oranın yarı yarıya düştüğü belirtildi.

"TÜRKİYE'NİN HER YERİNDE ARTIŞ VAR"

Öte yandan Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, Türkiye'de artan vakaları değerlendirdİ. Özlü,  vakaların sadece İstanbul'da artmadığını, genel olarak bakıldığında Türkiye'nin her yerinde bir artışın görüldüğünü söyledi. 

Özlü ancak bunun Türkiye ile de sınırlı olmadığını, dünya genelinde de bir artışın söz konusu olduğuna işaret ederek "Dünyada son zamanlarda, salgının başladığından bu yana en büyük vaka sayıları yeni görülmeye başlandı" diye konuştu. 

"BU VİRÜS AÇIK HAVADA DAHA AZ BULAŞIYOR"

Amerika'da, Güney Amerika'da, Afrika'da, Avrupa'da vaka sayılarının arttığını dile getiren Özlü, günlük vaka sayılarını 200-300'e düşüren Avrupa ülkelerinde bile 25-30 bin vaka bulunduğunu söyledi. 

Özlü, "Bu artış sadece İstanbul'a mahsus değil. Onu söyleyeyim. Peki neden artıyor? Çünkü yaz bitti, insanlar yazın açık havada, tatilde, yazlıkta, deniz kenarında, daha doğada, daha izole vakit geçiriyorlardı. Bu virüs açık havada daha az bulaşıyor.

Şimdi tekrar döndüler ve kapalı yerlerde vakit geçirmeye başladılar. İnsanlar ofislerde, iş yerlerinde, fabrikalarda, kapalı mekanlarda, toplu taşımada bir araya geliyorlar, bir kalabalıklaşma var. Virüs kapalı ortamlarda, iyi havalandırılmayan ortamlarda ve kalabalıklarda daha çok bulaşıyor. Birinci etken asıl bence bu" diye konuştu. 

01-007.jpg

DÜNYADA VAKA SAYISI 43 MİLYONU GEÇTİ

 

 

Dünya genelinde koronavirüs vakaları 43 milyonu geçti. 'Worldometer' internet sitesine göre, koronavirüse yakalananların sayısı 43 milyon 2 bin 322'ye ulaştı.

 

Koronavirüs salgını nedeniyle dünya genelinde 1 milyon 155 bin 524 kişi hayatını kaybetti.

 

Vakaların en fazla görüldüğü ABD'de, 8 milyon 827 bin 932 kişi Kovid-19'a yakalandı. Türkiye'de de vaka sayısı 359 bin 784'e ulaştı.

 

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN