TIME, Özlem Türeci ve Uğur Şahin'i kapağına taşıdı

TIME, Özlem Türeci ve Uğur Şahin'i kapağına taşıdı

Küresel salgın koronavirüse karşı aşı geliştiren Dr. Özlem Türeci ile Prof. Uğur Şahin, Türkiye'yi gururlandırmaya devam ediyor. Geçtiğimiz ay Almanya'nın en prestijli dergilerinden Der Spiegel'e kapak olan Türk bilim insanları, bu kez de TIME Dergisi’ne kapak oldu.

Son bir yıldır tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüse (Kovid-19) aşı geliştiren Alman Biontech firmasının kurucusu olan Prof. Uğur Şahin ve eşi Dr. Özlem Türeci, göğsümüzü kabartmaya devam ediyor. Türk çift, dünyanın önemli yayınlarından biri olan ABD merkezli TIME Dergisi'nin 18 Ocak'ta yayınlanacak sayısına kapak oldu.

Dergi “Aşı Devrimi” başlığına da yer verdi. Derginin ABD'de yayınlanan kapağında ise Amerikan Kongresi'ne düzenlenen baskının fotoğrafı yer aldı.

MUTASYONLARA KARŞI DA ETKİLİ

Prof. Uğur Şahin ile Özlem Türeci'nin imzasını taşıyan Pfizer/BioNTech aşısının mutasyon geçirmiş Kovid-19's karşı da etkili olduğu açıklandı.

ABD'li ilaç şirketi Pfizer, aşının İngiltere ve Güney Afrika'da ortaya çıkan mutasyonlara karşı sonuç verdiğini duyurdu. Ancak bu çalışmanın raporlarının henüz bağımsız hakemlerce incelenmediği vurgulandı. 

timekapak.jpg

DER SPİEGEL'E DE KAPAK OLMUŞLARDI

Alman Der Spiegel Dergisi, yeni yılda ilk sayısının kapağında,  Dr. Özlem Türeci ve Prof. Uğur Şahin’e yer verdi.

Avrupa'nın en büyük haftalık dergilerinden biri olan ünlü Alman haber dergisi Der Spiegel, 2021'in ilk sayısının kapağını yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısına imza atan BioNtech firmasının sahip ve yöneticileri Dr. Özlem Türeci ve Prof. Dr. Uğur Şahin'e ayırmıştı.

derspigelugursahin-001.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN