Özlem Türeci ve Uğur Şahin Der Spiegel kapağında

Özlem Türeci ve Uğur Şahin Der Spiegel kapağında

Alman Der Spiegel Dergisi, yeni yılda ilk sayısının kapağında, koronavirüs aşısını geliştirerek tüm dünyaya umut olan Dr. Özlem Türeci ve Prof. Uğur Şahin’e yer verdi.

Avrupa'nın en büyük haftalık dergilerinden biri olan ünlü Alman haber dergisi Der Spiegel, 2021'in ilk sayısının kapağını yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısına imza atan BioNtech firmasının sahip ve yöneticileri Dr. Özlem Türeci ve Prof. Dr. Uğur Şahin'e ayırdı. 

Alman biyoteknoloji şirketi BioNTech‘in kurucusu ve yönetim kurulu başkanı Uğur Şahin, koronavirüse karşı geliştirdikleri aşının üretim kapasitesinin artırılması için yoğun bir çaba içinde olduklarını dile getirdi.

Şahin, Özlem Türeci ile birlikte Spiegel dergisine verdiği röportajda, "Şu an durum tozpembe görünmüyor, başka onay alan aşı olmadığı için açık oluşmaya başladı ve biz kendi aşımızla bu açığı da kapatmak zorundayız" dedi.

TÜRKİYE'DE BIONTECH İLE ANLAŞMIŞTI

Öte yandan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklama ile, Türkiye'nin BioNTech-Pfizer ortaklığında üretilen aşı ile ilgili anlaşmayı imzaladığını açıklamıştı. Anlaşma uyarınca, Türkiye'ye yıl sonuna dek 550 bin doz aşı verileceğini bildiren Koca, 2021 yılının Mart ayına dek 4,5 milyon doz, daha sonra da varılacak mutabakata göre 30 milyon doza kadar BioNTech-Pfizer aşısı temin edileceği bilgisini paylaşmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN