TOBB ETÜ rektörü akademisyen Burak Bilgehan Özpek'i gerekçe göstermeden uzaklaştırdı

TOBB ETÜ rektörü akademisyen Burak Bilgehan Özpek'i gerekçe göstermeden uzaklaştırdı

TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'nin tanınan akademisyenlerinden Dr. Burak Bilgehan Özpek, birkaç gün önce rektörlüğün ani bir kararıyla gerekçe gösterilmeksizin mesleğinden uzaklaştırıldı. Karar akademi çevrelerinde tepkilere neden oldu. Siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler alanında fikirlerini bilimsel ve özgürce dile getiren Özpek'in uzaklaştırması düşünce ve akademi özgülüğü için de endişeleri arttırdı.

Rektör Güven Sak imzasıyla Dr. Burak Bilgehan Özpek'in işine son verilmesi üniversite çevresinde de şaşkınlağa neden oldu. Özpek ise sosyal medya hesabından şu açıklamalarda bulundu:

SAVUNMAM BİLE ALINMADI

“TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'ndeki görevime, 28 Şubat 2020 tarihinde, üniversite rektörü Güven Sak'ın imzasıyla son verilmiştir. Bu işlem için herhangi bir gerekçe gösterilmemiş, soruşturma yürütülmemiş, savunmam alınmamıştır.

Türkiye Cumhuriyeti kanunlarının hilafına bir eylemim yoktur, olmamıştır. Hakkımda bir kovuşturma veya savcılık soruşturması yoktur, olmamıştır. Yüz kızartıcı bir eylemim yoktur, olmamıştır. Akademik çalışmalarım üniversite kriterleri açısından tatmin edicidir.

BU DEĞERLİ ÜNİVERSİTEYE YAKIŞMADI

TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi ülkenin en iyi,en umut vadeden üniversitelerinden birisidir. Birçok çalışkan akademisyen, başarılı mezun ve pırıl pırıl öğrencinin mensubu olduğu, mütevelli heyetinin üzerine titrediği bir kurumdur. Benim üniversitemdir ve hep öyle kalacaktır.

Umuyorum ki, üniversitemizin akademik kimliğine ve kalitesine halel getirebilecek, öğrencilerimizin diplomalarının değerini etkileyebilecek bu münferit ve keyfi karar bir şekilde ya Türkiye Cumhuriyeti mahkemeleri ya da mütevelli heyeti tarafından temyiz edilir.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN