Trump vazgeçmiyor! Arizona'da yine seçime itiraz etti

Trump vazgeçmiyor! Arizona'da yine seçime itiraz etti

Trump'ın seçim kampanya ekibi, resmi olmayan sonuçlara göre Biden'ın 46'ıncı ABD başkanı olacağının açıklanmasının ardından kritik eyaletlerden olan Arizona'da yine seçime itiraz etti ve süreçle ilgili dava açtı.

Donald Trump'ın seçim kampanya ekibi, Arizona'nın Maricopa bölgesinde seçim gününde kullanılan oylarla ilgili dava açtı.

The Hill'in aktardığına göre, Trump'ın ekibi, seçim merkezlerinde görevlilerin vatandaşları elektronik pusula makinelerine yönlendirdiğinde 'birden fazla tıklamaları' durumunda oluşacak hataya karşı bilgi vermediği, hata yaşandığında da düzeltmek yerine 'yeşil butona' basmalarını söyleyerek vatandaşın oyunun geçersiz sayılmasına neden olduğunu iddia etti. Trump'ın ekibi, bu durumdan etkilenen seçmenlerin pusulalarının yeniden gözden geçirilmesini istedi.

Maricopa, Arizona'nın en yüksek nüfuslu bölgesi. Genellikle bu bölgede kazanan aday, eyaletin 11 Seçmenler Kurulu'nun oyunu alabiliyor.

DAMAT İKNA İÇİN DEVREDE

Bu arada 59'uncu ABD başkanlık seçimlerini kaybeden Donald Trump'ı ikna etmek için damadı Jared Kushner devreye girdi. Kushner'in, Trump'ı sonucu kabul etmeye yönelik ikna etmeye çalıştığı belirtildi.

Trump, dün yaptığı açıklamada "Amerikan halkı, hak ettikleri dürüst oyları almadan durmayacağım" demiş ve Pazartesi gününden itibaren davalar açmaya başlayacaklarını açıklamıştı.

"DAHA BİTMEDİ, HIRSIZLARI DURDURDUN"

Öte yandan Trump taraftarı gruplar, bazı eyaletlerde sokaklara döküldü. 

Georgia'dan Arizona'ya, Teksas'tan Pennsylvania'ya Oregon'dan Michigan'a birçok eyaletin kongre binalarının önünde toplanan yer yer silahlı gruplar, 'Daha bitmedi', 'Hırsızlığı durdurun' sloganları atarak seçimin resmi olmayan sonuçlarını protesto etti.

Georgia'nın Atlanta kentinde toplanan kalabalık bir grup, Biden'ın tutuklanması ve Trump'ın seçim sonuçlarını kabul etmemesi yönünde sloganlar attı. 

01-008.jpgOregon eyaletinin Salem kentinde bir araya gelen göstericiler, Trump lehine sloganlar atarak seçim sonuçlarını kabul etmediklerini belirtti.

02-005.jpg

03-005.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN