TÜRKBESD Başkanı Can Dinçer: Beyaz eşya ihracatımız son 20 yılda 10 kat arttı

TÜRKBESD Başkanı Can Dinçer: Beyaz eşya ihracatımız son 20 yılda 10 kat arttı

Türkiye Beyaz Eşya Sanayicileri Derneği Başkanı Can Dinçer, Türkiye'deki beyaz eşya sektörünün geldiği noktayı anlattı: 2000'li yıllardan itibaren ivme kazanan ihracatımız son 20 yılda 10 kat arttı. İhracatımızın toplam satışlarımız içerisindeki payı yüzde 75’in üzerinde, dünyada 170 ülkeye ihracatımız bulunuyor.

Türkiye Beyaz Eşya Sanayicileri Derneği (TÜRKBESD), sektörün güçlü yönleri ve ihtiyaçlarına yönelik yol haritasını içeren kapsamlı bir rapor hazırladı. TÜRKBESD, 'Geleceği bugün şekillendirmek' adlı rapor, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın katıldığı online buluşma ile duyuruldu. 

"170 ÜLKEYE İHRACAT YAPIYORUZ"

Raporun tanıtım toplantısında konuşan TÜRKBESD Başkanı Can Dinçer, şunları kaydetti:

"Türkiye'de beyaz eşya sektörü, yılda 4,5 milyar dolar civarında ihracat yapan ve yaklaşık 4 milyar dolar dış ticaret fazlası veren lokomotif bir sektör. TÜRKBESD olarak kurulduğumuz 1986 yılından bu yana dünyanın dört bir yanına ihracat gerçekleştiriyoruz.

2000'li yıllardan itibaren ivme kazanan ihracatımız son 20 yılda 10 kat arttı. İhracatımızın toplam satışlarımız içerisindeki payı yüzde 75’in üzerinde, dünyada 170 ülkeye ihracatımız bulunuyor.

"KONUŞAN, AKILLI CİHAZLAR DAHA YAYGINLAŞACAK"

Amacımız dünyanın ikinci büyük üretim merkezi konumundaki Türkiye'de beyaz eşya sektörünü hızlıca büyütmektir. Büyüme alanımız dijital beyaz eşya üretimi ve ihracatı olacaktır. Ülkemizi beyaz eşya üretiminde dünyada bir teknoloji üssü haline getirebiliriz.

Birbirleriyle konuşan akıllı cihazlar, önümüzdeki dönemde giderek yaygın hale gelecek. Cari fazla veren sektörümüz dijital beyaz eşya üretimiyle bunu daha da artıracak ve beyaz eşya tamamıyla yüksek teknoloji içeren ürün haline gelecek."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN