Türkiye ile AB arasında kritik görüşme

Türkiye ile AB arasında kritik görüşme

AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'ye gelen AB heyetiyle açıklama yaptı. AB Bakanı Çelik, AB'den 15 Temmuz sonrası daha güçlü adımlar beklediklerini söyledi. Çelik, yeni açılacak fasılların AB için samimiyet testi olacağını söyledi.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'ye gelen AB heyetiyle ortak açıklama yaptı.

Avrupa'dan daha güçlü beklentilerimiz vardı.

"15 Temmuz, maruz kaldığımız en büyük saldırı. AB'den kınama mesajları dışında daha güçlü beklentilerimiz vardı. Maalesef bu ilk bir ayda gerçekleşmedi.

FETÖ ile mücadelede AB'den büyük destek bekliyoruz. OHAL'e rağmen demokrasiden taviz vermedik. Türk halkı demokrasi tarihimizi yeniden yazmıştır. O gün Türkiye'den, Google'da yapılan en çok arama, "Tank nasıl durdurulur" açıklaması olmuştur. Hukuk devletine bağlılığımız zor şartlarda da sürüyor. Türkiye'de birinci sınıf bir demokratik bilinç vardır.

"GELİN YENİ FASILLARI AÇALIM"

Türkiye-Avrupa Birliği ilişkilkerinin kalbi, katılım müzakereleridir. Yeni dönemde, basın özgürlüğü ve temel hakları içeren 23 ve 24'üncü fasılların açılmasını bekliyoruz. Buyrun yeni dönem fasıllarını açalım diyoruz, ama eğer bu tip eleştirileri Türkiye'ye karşı bir bahane olarak kullanıyorsanız, o ayrı bir konudur. 23 ve 24'üncü fasılların açılması samimiyet testi olacak.

"YAPACAĞIMIZ ÇOK ŞEY VAR"

AB Dış İlişkiler Yüksek Temsilcisi Mogherini şöyle konuştu:

"Bu üst düzey siyasi diyalog çok önemli. Tüm konularda fikir alışverişi gerçekleştirebilmek çok önemli.

Biz bu kalkışmayı ilk dakikalarda güçlü şekilde kınadık. Çünkü bizim için en önemlisi, askeri müdahaleyi kabul etmememizdir. İkili ilişkilerimizde yapacağımız çok şey var. Çalışmalarımız tüm alanlarda devam edecek. Biz, tüm AB ülkeleri olarak PKK'yı terör örgütü olarak kabul ediyoruz. Üzerinde iş birliği yapmaya karar verdiğimiz bir takım kilit konular var"

Türkiye'nin sıradışı bir misafirperverliği var

ANKARA/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN