Türkiye'nin iade ettiği IŞİD'li teröriste Irak'ta idam

Türkiye'nin iade ettiği IŞİD'li teröriste Irak'ta idam

Suriye'den kaçıp Türkiye'ye gelen ve 2018 yılı başlarında Bağdat'a gönderilen IŞİDlı teröristin idamına karar verildi. Irak, geçtiğimiz aylarda çok sayıda IŞİD üyesini idam etmişti

Irak yargısı, IŞİD lideri Ebubekir El Bağdadi'nin 'baş yardımcılarından' biri hakkında, terörizm ile ilgili suçlamalar nedeniyle idam kararı verdi.

İsmail Elvan Selman El İtavi isimli IŞİD üyesi bu yılın başlarında Türkiye tarafından Irak'a iade edilmişti.

El İtavi, örgütün Suriye'de dağıtılması sonrası kaçarak Türkiye'ye gitmişti.

Abdül Sattar Bayraktar isimli savcılık sözcüsü idam kararı ile ilgili, "Bağdat'taki Karkh ceza mahkemesi, IŞİD liderliğinin en bilindik isimlerinden biri olan ve Bağdadi'nin yardımcısı olarak görev yapan kişiyi asılarak idama mahkum etti" dedi.

Bir Iraklı yetkili, El İtavi'nin, ABD, Irak ve Türk istihbarat birimlerinin ortak operasyonu ile Şubat ayında yakalandığını açıkladı.

Irak'ın Ramadi kentinde doğan İtavi'nin, bazı görevlerin yanında örgütün dini fermanlarından sorumlu bakanlık görevini yürütmekle de suçlanıyordu.

BAĞDADİ'NİN SURİYE'DE SAKLANDIĞINA İNANILIYOR

Irak, üç yıl süren askeri operasyonların ardından 2017 Aralık ayında, IŞİD'e karşı zafer ilan ettiğini duyurdu.

Iraklı bir istiharat yetkilisi Mayıs ayı içinde yaptığı açıklamayla, daha önce çeşitli kereler öldürüldüğü iddia edilen örgütün lideri Ebubekir El Bağdadi'nin hayatta olduğunu ve Irak sınırının Suriye tarafında saklandığını açıklamıştı.

IŞİD lideri, yeni olduğu düşünülen bir ses kaydı ile geçen ay cihad çağrısı yaptı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN