Tuttukları takım maç kaybedince taraftar kendini kaloriye vuruyor

Tuttukları takım maç kaybedince taraftar kendini kaloriye vuruyor

Pazar günü gelen bir mağlubiyetin ardından, pazartesi günü normalden yüzde 10 daha fazla kalorili ve yüzde 16 daha fazla doymuş yağ içeren ürünler tüketiliyor.

Washıngton Post Gazetesi tarafından yapılan bir araştırma, futbol karşılaşmalarının sonuçlarının taraftarların yediği yemeği etkilediğini ortaya çıkardı.

Yenilgiler geldikçe taraftar kendini yemeğe vuruyor

Habertürk'ün haberine göre gazetenin yaptığı ve Psychological Science Dergisi’nde yayımlanan araştırma, tuttukları futbol takımları mağlup olan taraftarların normalde tükettiklerinden daha zararlı besin tüketmeye yatkın olduğunu ortaya koydu. ABD vatandaşı 700 kişi ile Ulusal Futbol Ligi’nin iki sezonu boyunca sürdürülen araştırmada, pazar günü gelen bir mağlubiyetin ardından, pazartesi günü normalden yüzde 10 daha fazla kalorili ve yüzde 16 daha fazla doymuş yağ içeren ürünler tüketiliyor. Araştırmaya göre ayrıca, kaybeden taraftarın kalp krizi geçirme riskinin de daha yüksek olduğu tespit edildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN