Vandallar heykelleri tahrip etti, kent halkı tedirgin

Vandallar heykelleri tahrip etti, kent halkı tedirgin

Antalya'da Akdeniz Kent Parkı'ndaki heykeller, kimliği belirsiz kişilerce tahrip edildi. Daha önce de Boğaçayı'nda el ele tutuşan çocukların simgelendiği heykellerin kol ve bacakları kırılmıştı. Bu tür vandallıkların turizme zarar verdiği belirten Antalya Büyükşehir Belediyesi, heykellerin onarımı için çalışmalara başladı.

Antalya'da yaşanan vandallık, kent sakinlerini endişelendirdi. Dün akşam Akdeniz Kent Park'ta bulunan 3 heykelin yüzleri ve parmakları kırılıp parçalandığı tespit edildi. Geçen hafta da, Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından 3 yıl önce Boğaçayı Rekreasyon Alanı'nda yapılan çocuk oyun alanındaki el ele tutuşmuş 7 çocuk heykeli zarar görmüştü.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Baş Danışmanı Cem Oğuz, zarar gören heykelleri yerinde inceleyerek, sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu ve heykellerin onarılacağını söyledi.

2021-01-25-100627.jpg

"BU TÜR DAVRANIŞLAR KENTE ZARAR VERİYOR"

Buna benzer davranışların daha önceden yaşandığını hatırlatarak bunu yapanların cezasız kalmayacağını söyleyen Oğuz, "Kent mobilyaları kente değer katan objelerdir. Antalya'nın en güzel alanlarından biri olan Akdeniz Kent Parkı'ndaki 3 heykele zarar verildi. Heykellerin özellikle yüz kısımlarına ve vücut uzuvlarına zarar verilmiş. Emniyet çerçevesinde de araştırmalar devam ediyor. Bunları yapanların en kısa sürede yakalanması hepimizin dileği. Çünkü bu tür davranışlar başta kentimiz olmak üzere ülkemize ve turizme zarar veriyor" dedi.

2021-01-25-100644.jpg

TAHRİP OLAN HEYKELLER ONARILACAK

Büyükşehir Belediyesi Kent Tarihi ve Tanıtım Dairesi Başkanlığı Müzeler Şube Müdürlüğü, heykellerin onarımı için harekete geçti. Kırılan heykellerin heykeltıraşları ile irtibata geçilerek en kısa sürede heykellerin onarılacağı duyuruldu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN