Varlık Barışı nedir? Varlık Barışı son tarih ne zaman? Süresi 6 ay daha uzatılacak

Varlık Barışı nedir? Varlık Barışı son tarih ne zaman? Süresi 6 ay daha uzatılacak

Daha önce eski Maliye Bakanı Naci Ağbal döneminde de uzatılan Varlık Barışı uygulaması, 8 Temmuz 2019 tarihinde AK Parti’den yapılan açıklama ile yeniden uzatılacak. Varlık Barışı uygulamasının uzatılacağı haberinin ardından Varlık Barışı uygulaması kapsamına giren varlıkların neler olduğu konuşulur oldu. Peki Varlık Barışı nedir? Varlık Barışı son tarihi ne zaman? İşte Varlık Barışı ile ilgili aradıklarınız…

Ekonomi ağırlıklı yeni bir torba yasanın ayrıntılarını açıklayan AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, Varlık Barışı uygulamasının 6 ay süreyle daha uzatılacağını duyurdu. Muş tarafından yapılan son dakika açıklamasının ardından ‘Varlık Barışı nedir? Varlık Barışı kapsamındaki varlıklar nelerdir?’ gibi sorular da sorgulanmaya başlandı. Türk vatandaşlarının yurt dışındaki varlıklarını yurda getirmeleri için düzenlenen bir uygulama olan Varlık Barışı süresi uzatılacak. Peki Varlık Barışı ne zamana kadar uzatılacak? Varlık Barışı son tarihi ne zaman? Varlık Barışı ile ilgili gelişmeler karar.com’da…

VARLIK BARIŞI NEDİR?

Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarının varlıklarını kolaylıkla ülkeye getirmelerine imkân tanıyan Varlık Barışı düzenlemesi ile getirilen varlıklara hiçbir vergi yükümlülüğü uygulanmayacak. Daha evvel yurt dışında bulunan para, altın, tahvil, bono, hisse senedi tarzında varlıklarını yurda getirecek olan şirket veya gerçek kişilerden hiçbir vergi alınmamasına karar verilmişti. Varlık Barışı da buna imkân tanıyan bir düzenleme olarak biliniyor.

VARLIK BARIŞI HANGİ VARLIKLARI KAPSAR?

Döviz, Altın, Para, Sermaye Piyasası araçları (hisse senedi, tahvil vb.), Menkul Kıymet varlığı kanaat verici bir belgeyle ispat edilen taşınmazlar (arsa, arazi, tapu kütüğüne kaydedilen bağımsız ve sürekli haklar ve kat mülkiyet kütüğüne kayıtlı bağımsız bölümler), şirketin ortaklarına olan borçları vergi barışı kapsamına girmektedir.

VARKLIK BARIŞI 6 AY DAHA UZATILACAK

Muş, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın kanununda değişikliğe gidileceğini ilan ederek, yedek akçe olarak ayrılan oranları Türk Ticaret Kanunu ile uyumlu hâle getirileceklerini aktardı. Yüzde 10 olarak yedek akçenin ayrılmasını teklif edileceğini vurgulayan Muş, yurt dışına çıkış harcının 15 TL'den 50'ye çıkarılmasını da teklif edeceklerini aktardı.

Mali sistemde bulunan firmaların borçlarının yapılandırılması için bir düzenleme getiriyoruz. Geçmiş dönemde İstanbul Yaklaşımı olarak yapılan buna benzer bir sistem kurulmasını öngörüyoruz. 2 yıllık sürede şirketler kanunda belirtilen şartlar içinde müracaat etmesi halinde belli başlı teşvikler olacak ve borçlar bankalar tarafından yapılandırılacaktır. Burada bir çerçeve anlaşması ortaya konacaktır."

Buna göre Varlık Barışı uygulaması yıl sonuna kadar devam edecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN