Ve virüs sahnede arz-ı endam etti

Ve virüs sahnede arz-ı endam etti

Koronavirüs tehlikesi nedeniyle dünyada yaşanan etkinlik iptali açıklamalarına Türkiye’deki kültür kurumları da katıldı. Tarih Vakfı, dün açıkladığı Koronavirüs tehlikesi kaynaklı ilk etkinlik iptali kararıyla öncü oldu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, koronavirüs tehlikesi sebebiyle 14 Mart tarihinden nisan ayı sonunda dek Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü, Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü ve Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü’ne ait tüm sanatsal etkinliklerin ertelendiğini duyurdu. Bakanlık dünyanın farklı ülkelerinden ve ülkemizden yüzlerce ilim adamı, akademisyen, yazar ve yayıncının bir araya geldiği bir kitap ve kültür etkinliği Uluslararası Türkiye Arapça Kitap ve Kültür Günleri'nin de ülkemizin koronavirüse karşı almış olduğu tedbirler kapsamında ertelediğini duyurdu. Bu etkinlik kapsamındaki Uluslararası İlim Membaı Mâverâünnehir Sempozyumu da ileri bir tarihe ertelendi.

İKSV 15 NİSAN'A KADAR ARA VERDİ

İstanbul'un önemli kültür sanat kurumlarından İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) bugün yaptığı “Koronavirüs salgınına karşı Türkiye’de alınan önlemler dikkate alınarak, Salon İKSV’de 15 Nisan 2020 tarihine kadar gerçekleştirilmesi planlanan tüm etkinlikler, ileri bir tarihe ertelenmiştir” açıklamasıyla etkinliklerini ertelediğini duyurdu. Etkinliklerin gerçekleştirileceği yeni tarihler, önümüzdeki günlerde web sitesi ve sosyal medya hesaplarından duyurulacak.

İSTANBUL FİLM FESTİVALİ HEYECANI ERTELENDİ

10-21 Nisan 2020 tarihleri arasında İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenmesi planlanan 39. İstanbul Film Festivaliyeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle ertelendi. Festivalin resmi Twitter hesabında yapılan açıklamada şunlar kaydedildi: "Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak değerlendirilen koronavirüs (Kovid-19) salgınının yayılmaması için Türkiye'de alınan önlemler göz önünde bulundurularak, İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından 10-21 Nisan 2020 tarihleri arasında düzenlenmesi planlanan 39. İstanbul Film Festivali'nin yıl içinde ileri bir tarihe ertelenmesine karar verilmiştir. Festivalin düzenleneceği tarihler önümüzdeki günlerde açıklanacaktır. Türkiye ve komşu ülkelerden Köprüde Buluşmalar'a katılan proje ve filmlerin uluslararası sunumları ise internet üzerinden 14-17 Nisan tarihlerinde yapılacaktır."

İBB MART SONUNA KADAR KAPILARI KAPADI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi de kültür-sanat etkinliklerini iptal ettiğini duyurdu. Şehir tiyatrolarındaki etkinlikler ve İSMEK kursları mart ayı sonuna kadar iptal edildi. Yine İBB’nin iştirak şirketi Kültür A.Ş’ye bağlı Cemal Reşit REY Konser Salonu, Şehir Tiyatroları Sahneleri, Yerebatan Sarnıcı, Şerefiye Sarnıcı, Tekfur Sarayı Müzesi, Panorama 1453 Müzesi, Miniatürk, Türk Dünyası Kültür Mahallesi, Atatürk Müzesi, Aşiyan Müzesi, Karikatür ve Mizah Merkezi ve İtfaiye Müzesi de mart ayı sonuna dek kapalı kalacak. Bu önlemin nisan ayını da kapsayıp kapsamayacağı gelişmeler dahilinde belirlenecek

TÜRKİYE’ NİN İLK “POLİSİYE GÜNLERİ BAŞLAYAMADI

Bugün başlaması planlanan Türkiye'nin ilk Polisiye Günleri etkinliğinin koronavirüs tedbirleri kapsamında ertelendiği açıklandı. Açıklamada “Sağlık Bakanlığı’nın yaptığı açıklama doğrultusunda; ortak kullanım alanlarımızı son teknoloji vegan nano hijyen yöntemi ile dezenfekte ettik ve etkinliğimizin ilk gününü keyifli bir şekilde sonlandırdık. Fakat bu sabah Sağlık Bakanlığı tarafından ikinci vakanın açıklanması ve takiben İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’ nun yaptığı açıklamalara duyarsız kalamadık. 221B olarak, sizlerin sağlığı ve güveni öncelikli görevimizdir” ifadeleri kullanıldı.

AKBANK KISA FİLM FESTİVALİ ERTELENDİ

Akbank Sanat bünyesinde mart ayı içerisinde gerçekleştirilmesi planlanan konser, söyleşi, seminer, atölye çalışmaları, dans dersleri, film ve tiyatro gösterimleri ileri bir tarihe alındı. 16. Akbank Kısa Film Festivali’nin halka açık tüm gösterimleri de ertelendi. Festivali’n yarışmalı bölümleri ise jüri üyelerinin değerlendirmesi sonucunda gerçekleştirilecek. Ödül kazanan sanatçılar önümüzdeki günlerde açıklanacak ve ödüller sahiplerine ulaştırılacak.

CEM YILMAZ'IN AVRUPA TURNESİNE MECBURİ İPTAL

Ünlü komedyen Cem Yılmaz sosyal medya hesabından son gösterisi Diamond Elite Platinum Plus’ın Avrupa turnesinin ertelendiğini açıklayarak “Sevgili arkadaşlar, değerli seyircilerim… Hal böyleyken böyle. Avrupa turnesi ile ilgili erteleme ve iptal mecburiyeti oldu. Bilgi aldıkça duyuru yapacağım” dedi.

İZMİR'İN FUARLARI ERTELENDİ

İzmir'de koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında fuarlar ertelendi. İlçe belediyeleri ve Büyükşehir Belediyesi de birçok etkinliğin ileri tarihlere ertelediğini duyurdu. İzmir Fuarcılık Hizmetleri Kültür ve Sanat İşleri AŞ'den (İZFAŞ) yapılan yazılı açıklamadaİSE, tedbirler kapsamında 16 Mart Pazartesi gününden nisan ayı sonuna kadar olan tüm fuarların ertelendiği belirtildi. İZFAŞ tarafından söz konusu tarihler arasında düzenlenmesi planlanan Marble İzmir, 26. Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı, 10. Olivtech -Zeytin, Zeytinyağı, Süt Ürünleri, Şarap ve Teknolojileri Fuarı ile 11. Ekoloji İzmir Fuarı'nın ertelendiği ifade edildi. Fuarların yeni tarihlerinin Sağlık Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığı ile ilgili sektörlerle istişare edilerek İZFAŞ tarafından belirleneceği kaydedildi.

18. FİLMMOR KADIN FİLMLERİ FESTİVALİ İPTAL

Bu yıl 16 Mart’ta İstanbul’da başlaması planlanan 18. Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali, koronavirüs tehlikesi nedeniyle ertelendi. Festival ekibinin yaptığı açıklamada şöyle denildi: “16 Mart’ta İstanbul’da başlayacağını duyurduğumuz 18. Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali, Dünya Sağlık Örgütü’nün pandemi olarak tanımladığı koronavirüsün yayılması kontrol altına alındığında sizlerle olacak. O tarihe kadar online festival etkinliklerinde buluşmak üzere”.

BEKLENEN FİLMLER BEKLETECEK

Koronavirüs önlemleri kapsamındaki ertelemelere sinema dünyası da katıldı. Bu hafta vizyona girmesi beklenen Ezel Akay filmi 9 Kere Leyla’nın gösterimi ileri bir tarihe ertelendi. Müstakbel Damat filminin galası iptal olurken, Malazgirt 1071, Adanış: Kutsal Kavga, Aslan Hürkuş: Kayıp Elmas filmlerinin de gösterimleri ertelendi.

DİĞER ERTELEMELER

İş Sanat, 30 Nisan’a kadar gerçekleştirmeyi planladığı etkinliklerini ileri bir tarihe erteledi.

Akbank Sanat Mart ayındaki etkinliklerini ve 16. Akbank Kısa Film Festivali’nin halka açık tüm gösterimlerini ertelendi.

Ajda Pekkan, Aşkın Nur Yengi ve Ata Demirer de korona virüsü tehlikesinin ardından Kıbrıs’taki sahne programlarını iptal etti.

Zorlu PSM, 13 Mart itibarıyla 6 Nisan’a kadar yapılması planlanan bütün etkinliklerin durdurulduğunu açıkladı.

26 Mart tarihinde CRR Konser Salonu’nda yapılması planlanan 52. SİYAD Ödül Töreni ileri bir tarihe ertelendi.

21-22 Nisan tarihleri arasında Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilmesi planlanan Türkiye’nin ilk anti-konferansı Fifteen Seconds Festival’in 3-4 Kasım 2020 tarihlerine ertelenmesine karar verildi.

Mart ayı boyunca Yapı Kredi Kültür Sanat ve diğer mekânlarda düzenlenmesi planlanan tüm etkinlikler tedbir amacıyla iptal edildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN