Vecihi Hürkuş'un hayalleri Farnborough’daydı

Vecihi Hürkuş'un hayalleri Farnborough’daydı

Tayyareci Vecihi Hürkuş'u ölümünün 49. yılında kabri başında saygıyla, özlemle anıldı. Türk Havacılığı’nın efsanesi Hürkuş, 16 Temmuz 1969'da vefat ettiği gün, insanoğlu, aya gitmek için dünyadan ayrılmıştı.

Türk havacılık tarihinin en önemli isimlerinden biri olan Vecihi Hürkuş, vefatının 49. yılında Ankara Cebeci Asri Mezarlığındaki mezarı başında düzenlenen törenle anıldı.

Mezarı başında Vecihi Hürkuş anılırken, İngiltere’de düzenlenen Farnborough Havacılık Fuarı’nda ise TAI önemli bir tanıtıma imza atıyordu. Hürkuş pervaneli eğitim uçağı Türk Hava Kuvvetleri’ne teslimat için gün sayarken, ‘Hürjet’ adı verilen TAI’nin jet motorlu eğitim uçağı ise ilk lansmanını Farnborough’da yaptı.

Dijital kamuflaja sahip, tek motorlu uçağın 2023’te uçması hedefleniyor. Eğitim uçağı aynı zamanda taşıdığı mühimmat ile yakın hava desteğinde de kullanılacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN