3+1 TOKİ evlerinin iç görünümü

3+1 TOKİ evlerinin iç görünümü

Dar gelirli vatandaşların da ev sahibi olabilmeleri için düzenlenen TOKİ sosyal konut projesi detayları açıklandıktan sonra insanlar merakla araştırmalarına başladı. Peki TOKİ sosyal konut evleri görünümü nasıl olacak? Evler kaç metrekare olacak? Tüm detaylar haberimizde.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın duyurduğu TOKİ sosyal konut projesi detayları insanlar tarafından merakla araştırılıyor. Başvuruların açıldığı günden beri milyonlarca başvurunun yapıldığı sosyal konutlar kaç metrekare olacak? TOKİ sosyal konut projesi ile ilgili tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

TOKİ SOSYAL KONUT PROJESİ EVLER

TOKİ sosyal konut projesi kapsamında başvuru yapan ya da başvuru yapmak için detayları araştıran vatandaşlar evlerin iç görünümünü de merakla araştırıyor. TOKİ sosyal konut projesi evlerinin kaç metrekare olduğu ihale tamamlandıktan sonra tam anlamıyla belli olacak ancak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından yapılan açıklamalara göre sosyal konut projesi kapsamında yapılacak olan 2+1 evlerin 75 ya da 85; 3+1 evlerin de 105 metrekare olarak yapılacağını açıkladı. Projede yer alacak olan dairelerin henüz görüntüleri ile ilgili net bir görüntü paylaşılmadı ancak kura çekimi yapılmadan önce bu görüntülerin de hak sahipleri ile paylaşılması bekleniyor. TOKİ sosyal konut projesi kapsamında İstanbul ili için 50 bin ev yapılması bekleniyor.

TOKİ Sosyal Konut Evler Kaç Metrekare Olacak

TOKİ SOSYAL KONUT PROJESİ EV FİYATLARI

TOKİ sosyal konut projesi kapsamında yapılacak 2+1 evler 608 bin TL'den satışa sunulacak, aylık ödemeleri 2 bin 280 TL'den başlayacak ve 240 ay vade imkanı verilecek. Yine sosyal konut projesi kapsamında yapılacak olan 3+1 evler 850 bin TL'den satışa sunulacak ve yine 240 ay vade ile aylık ödemeleri 3.187 TL'den başlayacak. TOKİ sosyal konut projesinden ev almaya hak kazanan vatandaşlar 3+1 evler için 85 bin, 2+1 evler için 60 bin TL peşinat ödeyecek. TOKİ sosyal konut projesi başvuruları 14 Eylül 2022 tarihinde başlatıldı ve başvurular 31 Ekim 2022 tarihinde sona erecek. E-Devlet üzerinden başvuru yapan vatandaşlar başvuru ücreti olan 500 TL'yi Halkbank ve Ziraat Bankası üzerinden ödeyebilecek. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN