Almanya işe alım 2022 için başvuru koşulları nedir? Almanya'da iş başvurusu nasıl yapılır, nereye başvurulur? Almanya kaç işçi alacak, maaş ne kadar? Almanya'da çalışma koşulları!

Almanya işe alım 2022 için başvuru koşulları nedir? Almanya'da iş başvurusu nasıl yapılır, nereye başvurulur? Almanya kaç işçi alacak, maaş ne kadar? Almanya'da çalışma koşulları!

Almanya'da istihdama yönelik hazırladığımız bu yazıda yurt dışında çalışmak isteyen kişilerin sordukları 'Almanya işe alım 2022 için başvuru koşulları nedir?' 'Almanya'da iş başvurusu nasıl yapılır, nereye başvurulur?' 'Almanya kaç işçi alacak, maaş ne kadar?' şeklindeki bir dizi soruyu yanıtlamaktadır. 2022 yılına kadar Almanya'da iş başvurusu yapmak için tüm adımları adım adım yazımızda anlattık. İşte, Almanya'da çalışma koşulları..

Almanya'da geçici istihdam çerçevesinde başvuru yapmak isteyenler, Geçici İstihdam Yasası çerçevesinde başvuruda bulunurlar. İlgili başvuru prosedürü Alman Konsolosluğunda gerçekleştirilir. Ancak burada bilmeniz gereken en önemli detay ilk aşamada 6 aylık çalışma vizesi alarak başvurunuzu başlatmaktır.

ALMANYA İŞÇİ ALIMI 2022 BAŞVURU KOŞULLARI NEDİR?

Almanya işe alım 2022 için başvuru koşulları nedir

Aşağıdaki şartlar, başvurunun Federal Dışişleri Bakanlığı'nın özel olarak görevlendirilmiş bir ofisi tarafından değerlendirilmesi için tasarlanmıştır.

- Almanya işçi başvurusu yapacak olan adaylar, 20 ila 45 yaşları arasında olmalıdır.

- Adayların 20 ile 45 yaşları arasında olması gerekmektedir.

- Adayların yurt dışına çıkıp istedikleri görevleri yerine getirebilmeleri için herhangi bir sağlık sorununun olmaması gerekmektedir.

- Adayların ileri düzeyde Almanca dil becerileri ile ilgili bir şart yoktur.

- Başvuru sahipleri için herhangi bir diploma şartı yoktur, ancak mesleği akredite etmek için mesleki durumu belgelemesi gerekmektedir.

ALMANYA İŞÇİ ALIMI İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR

Almanya, doğrudan çalışma olarak alım yapmamaktadır. Yeni yasa ise 6 aylık iş arama vizesini kapsamaktadır. Vize başvurusu için ise gerekli evraklar aşağıda sıralanmıştır:

> Başvuru formu (Almanca yada İngilizce doldurulacak)

> Pasaport (Yeşil vaya Kırmızı pasaport)

> 2 adet biyometrik fotoğraf

> Mesleki gelişimini açıklayan bir özgeçmiş

> Mesleki durumunuzu açıklayan diploma ve sertifikalar

> Ustalık veya çıraklık belgesi olanların belge asılları

> SGK iş döküm belgesi

> Çalıştığınız veya görev yaptığınız kurumlarda hangi görevde olduğunuza dair belge

> Üniversite mezunlarının diploma örnekleri ile diplomalarının mesleki denklik belgesi

> Motivasyon yazısı (Konsolosluğa ibraz edilecek olan bu belgede hedef ifade eden yazı)

> Başvuru sürecinizi anlatan yazı

> Almanya'da geçiminizi nasıl sağladığınızı gösteren belge

> Sağlık sigortası belgesi

ALMANYA'DA İŞ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR, NEREYE BAŞVURULUR?

Belgeleri oluşturduktan sonra danışman veya firma tarafınıza iletim sağlayacaktır. Başvuru hakkında detayları konsolosluktan öğrenebilirsiniz. Belgeler genellikle güvenlik amacıyla kullanılır. Başvurunuz olumlu sonuçlanırsa, hızlandırılmış Almanca kursu verilecektir.

ALMANYA KAÇ İŞÇİ ALACAK, MAAŞ NE KADAR?

Almanya'da yaklaşık olarak 7 bin 8 bin kişilik bir işçi açığı vardır. Türkiye'den şimdilik 2000 kişi istenmektedir. Kargo, bavul ve yer hizmetleri gibi ihtiyaçlarda çalışacak olan işçilere departmanlara göre farklı maaşlar verilmektedir. Saatlik ücret bedeli ise 14 euro 25 cent civarındadır.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN