Anayasanın 24 ve 41. maddeleri neler, içeriği ne? Başörtüsü için hazırlanan anayasa teklifi

Anayasanın 24 ve 41. maddeleri neler, içeriği ne? Başörtüsü için hazırlanan anayasa teklifi

Bir süredir gündemde tartışılmaya devam eden başörtüsü tartışmaları için yeni bir adım atıldı. Başörtüsü için hazırlanan yasa teklifi hakkında çalışmalar devam ediyor. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 24’üncü ve 41'inci maddeler için çalışmaların tamamlandığını belirtti. İşte anayasanın 24’üncü ve 41'inci maddeleri hakkında merak edilen tüm detaylar…

Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen grup toplantısı ile birlikte Başörtüsü Yasası gündeme geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı konuşmada başörtünün yasada değil anayasada yer almasını sağlayalım çağrısında bulundu. Konuşmasında talimatı bugün verdiğini belirten Erdoğan, Adalet Bakanı başta olmak üzere anayasa komisyonunda yer alan çalışma arkadaşlarının konu hakkındaki düzenlemeleri süratli hazırlayacaklarını belirtti. Cumhurbaşkanının açıklamalarından sonra bir açıklamada adalet bakanı Bekir Bozdağ'dan geldi. Bakan Bozdağ, 24. ve 41. maddeler üzerindeki çalışmaların tamamlandığını dile getirdi. İşte anayasanın 24’üncü ve 41'inci maddeleri hakkında merak edilen tüm detaylar…

ANAYASANIN 24. MADDESİ NELER, İÇERİĞİ NE?

Başörtüsü Yasası hakkındaki tartışmalar devam ederken Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın yaptığı açıklama sonrasında 24. ve 41. maddedeki çalışmaların tamamlandığı belirtildi. Anayasanın 24'üncü maddesinde yer alan ifadeler şu şekilde:

24. Madde. Herkes, vicdan, dini inanç ve kanaat hürriyetine sahiptir. 14 üncü madde hükümlerine aykırı olmamak şartıyla ibadet, dini ayin ve törenler serbesttir.

Anayasanın 24 ve 41. Maddeleri

ANAYASANIN 41. MADDESİ NEDİR?

Bir düzenlemede anayasanın 41 inci maddesinde yapılırken maddede yer alan ifadeler şu şekildedir:

Aile, Türk toplumunun temelidir ve eşler arasında eşitliğe dayanır. (1) (2)

Devlet, ailenin huzur ve refahı ile özellikle ananın ve çocukların korunması ve aile planlamasının öğretimi ile uygulanmasını sağlamak için gerekli tedbirleri alır, teşkilatı kurar.

(Ek fıkra: 7/5/2010-5982/4 md.) Her çocuk, korunma ve bakımdan yararlanma, yüksek yararına açıkça aykırı olmadıkça, ana ve babasıyla kişisel ve doğrudan ilişki kurma ve sürdürme hakkına sahiptir.

(Ek fıkra: 7/5/2010-5982/4 md.) Devlet, her türlü istismara ve şiddete karşı çocukları koruyucu tedbirleri alır.

(1)Bu maddenin kenar başlığı “I. Ailenin korunması” iken, 7/5/2010 tarihli ve 5982 sayılı Kanunun 4 üncü maddesiyle metne işlendiği şekilde değiştirilmiştir.

(2)Bu fıkraya, 3/10/2001 tarih ve 4709 sayılı Kanunun 17 nci maddesiyle ,”ve eşler arasında eşitliğe dayanır”ibaresi eklenmiş ve metne işlenmiştir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN