Başvuru yapan PTT'den parasını alacak... 650 TL yardım parası ödeniyor

Başvuru yapan PTT'den parasını alacak... 650 TL yardım parası ödeniyor

İhtiyaç sahibi vatandaşlara yapılan sosyal desteklerle ilgili beklenen açıklama Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'tan geldi. Yanık açıklamasında PTT üzerinden 650 TL ödeme yapılacağını belirtti. İşte, 650 TL sosyal yardım ödemesinin detayları...

Devlet tarafından çocuklu ailelere verilen nakdi yardımlarla ilgili detayları Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık açıkladı. Bakan Yanık, söz konusu ödemelerin ailedeki çocukların sayısına göre belirlendiğini söyledi.

ÇOCUKLAR İÇİN EK DESTEKLER DE SAĞLANACAK

Söz konusu ödemelerin Kasım ayı içerisinde hesaplara yatırılacağını belirten Bakan Yanık, “Bu kapsamda Türkiye Aile Destek Programı’nın mevcut bütçesine 25 milyar TL ekleyerek 40 milyar TL’ye yükselttik. Bunun yanı sıra programımızın kapsamını genişlettik. Bu sayede destek programımız boyunca sosyal yardım faydalanıcısı hanelerde bulunan çocuklar için ilave destek sağlayacağız” sözlerini kullandı.

çocuk yardımı

YARDIM MİKTARI ÇOCUKLARIN SAYISINA GÖRE BELİRLENİYOR

Yardımların hanedeki çocukların sayısına göre belirlendiğini söyleyen Bakan Yanık, “Desteğimiz doğrultusunda 1 ve 2 çocuklu ailelere 350 TL, 3 çocuğu olan ailelere 450 TL, 4 çocuğu olan ailelere 550 TL, 5 ve üzerinde çocuğu olan ailelere 650 TL ödeme yapacağız. Bu doğrultuda Türkiye Aile Destek Programımız çerçevesinde hayata geçirdiğimiz çocuk desteği ödemelerini de Kasım ayı itibarıyla hak sahiplerinin hesaplarına yatıracağız" dedi.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN