Bayındır Hastanesi yaşlı kadına işkence görüntüleri

Bayındır Hastanesi yaşlı kadına işkence görüntüleri

İstanbul Bayındır Hastanesi'nde kaydedilen skandal görüntüler Türkiye'yi ayağa kaldırdı. Yoğun bakım hastası yaşlı kadın ile dalga geçerek üstüne para saçan sağlık çalışanları o anları telefonla kaydetti. Görüntülerin sosyal medyada yayılması üzerine tepkiler çığ gibi büyürken, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca konuyla ilgili beklenen açıklamayı yaparak, suçlularla ilgili gerekli işlemlerin başlatıldığını duyurdu.

İstanbul Bayındır Hastanesi'nde kaydedilen skandal görüntüler sosyal medyayı ayağa kaldırdı. Konuşma zorluğu yaşayan ve yoğun bakımda tedavi gören yaşlı hasta ile dalga geçen sağlıkçılar herkese pes artık dedirtti.

Bayındır Hastane'si savcılık tarafından soruşturmanın başlatıldığını, videodaki personelin işine son verildiğini iletirken, olaya el atan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da, Sağlık Bakanlığı Müfettişlerini görevlendirdiğini ve suçluların cezalarını çekeceğini söyledi.

BAYINDIR HASTANESİNDE NELER OLDU?

İstanbul'un Ataşehir ilçesinde yer alan Bayındır Hastanesi'ndeki görevlilerin yoğun bakımdaki yaşlı hastayla dalga geçtikleri anlar Türkiye'yi ayağa kaldırdı. Videodaki erkek çalışan, n "Alsana kız paraları. Yapıştır. İki milyon dolar bırakıyorum, yarın dört milyon dolar olarak geri alacağım. Anlaştık mı? Paralar... paralar. Bu paraları sana niye veriyorum biliyor musun? Çünkü senin sağ böbreğini alacağım. Bu paralar böbreğine karşılık. Sağ böbreğine yetmez mi bu paralar?" dediği duyulurken, kadın çalışan da "Küfür etsene. 'Al ... sok bu paraları böbreğini satacağım' desene" sözlerini kullanıyor.

 bayındır hastanesi skandal olay

GÖREVDEN ALINDILAR

Skandal görüntülerin çekildiği hastane tarafından yapılan ilk açıklamada, söz konusu olayı gerçekleştiren iki çalışanın işlerine son verildiği ve adli sürecin başlatıldığı bilgisi verildi.

8 KİŞİ GÖZALINDA

Yürekleri sızlatan görüntüler sonrasında İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sorumlu kişilerin bulunması ve haklarında yasal işlem başlatılması için soruşturma başlatıldı. Yapılan soruşturma sonrasında gözaltı kararının gelmesiyle sekiz şüphelinin gözaltına alındığı bilgisi verildi.

 bayındır hastanesi skandal olay

SAĞLIK BAKANI OLAYA EL ATTI

Skandal görüntülerin yayılması üzerine olaya el atan Sağlık Bakanı Koca konuyla ilgili çalışmaların başladığını söyleyerek, "Bugün medyada paylaşılan, İstanbul'da bir özel hastanede önceden kaydedildiği anlaşılan kabul edilemez görüntüler üzerine derhal Sağlık Bakanlığı Müfettişlerini görevlendirdim. Duruma vaziyet edildi. Başsavcılığımız adli işlemleri başlattı. Suçlular kesinlikle cezasını çekecek." dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN