CİMER başvuru sonucu nasıl, nereden öğrenilir? CİMER başvuru sorgulama yöntemleri

CİMER başvuru sonucu nasıl, nereden öğrenilir? CİMER başvuru sorgulama yöntemleri

Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) hakkında merak edilenler araştırılmaya devam ediyor. CİMER sorgulama işlemleri ve başvuru takibinin nasıl yapıldığı merak ediliyor. İşte CİMER hakkında merak edilenler…

2006 yılında hizmete geçen CİMER sistemi vatandaşların işlemlerini kolaylaştırmak adına bütün imkanları sağlamaktır. Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi olarak bilinen sistemle bütün talep istek ihbar ve şikayetlerinizi kolaylıkla iletebilirsiniz. Yapmış olduğunuz şikayetler ilgili kurumlara iletilerek çözüme kavuşturulur.İşte CİMER hakkında merak edilenler…

CİMER BAŞVURUSU NE ZAMAN SONUÇLANIR?

En çok merak edilen konuların başında CİMER’e yapılan başvuruların ne zaman sonuçlanacağıdır. Başvuru işleminin ardından 30 gün içerisinde cevap verilmesi zorunludur. Şikayet yada talebinizi olumlu ya da olumsuz olması bir değişkenlik göstermez. Yapılan her işlem için 30 gün içerisinde cevap verilmesi gerekir. Bu belirlenen en fazla süre olurken genel olarak şikayet ve talepleri daha kısa sürelerde dönüş yapılmaktadır.

cimer sorgulama

CİMER BAŞVURU SONUCU NASIL, NEREDEN ÖĞRENİLİR?

CİMERSistemine başvuru yapan kişiler sonuçlarını nasıl öğrenebilecekler mi merak ediyor. Bunun iki farklı yöntem bulunmaktadır. Öncelikle Alo 150 telefon numarasını arayarak bilgilendirme yapılmasını talep edebilirsiniz. Bununla birlikte https://www.turkiye.gov.tr/cimer-basvuru-sorgulama adresi üzerinden de başvuru durumunuzu öğrenebilir veya sonuçlanması durumunda sonucunuzu görüntüleyebilirsiniz. Ayrıca cimer.gov.tr adresinden de “Başvuru Sorgulama” bağlantısına tıklayarak da başvuru sonucunuzu görebilirsiniz.

Yıl içerisinde 3 milyonu aşkın başvuru yapılırken yapılan başvuruların yarısı şikayettir. Başvuruların yüzde 30’u ise istek yüzde 8’i ise bilgi edinmek için başvuru yapan kişilerden oluşur.Başvuru yapmanız durumunda Size verilen takip numarası ile sorgulama işlemlerini yapabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN