Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'ne başvuru nasıl yapılır? CİMER'e başvuru aşamaları

Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'ne başvuru nasıl yapılır? CİMER'e başvuru aşamaları

Her türlü istek, öneri, şikayet ve soruların yanıtlandığı CİMER'e nasıl başvuru yapılır ve süreç nasıl işler gibi konuları haberimizde anlattık. İşte detaylar...

Halk ile Cumhurbaşkanlığı arasında köprü görevi gören ve her türlü şikayet istek ve önerinin kolayca iletilebildiği CİMER'e nasıl başvuru yapılır ve sğreç nasıl işler gibi sorularınızın cevabını haberimizde bulabilirsiniz.

CİMER'e nasıl başvurulur?

Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi kısa adıyla CİMER'e başvuruda bulunmak isteyen vatandaşlar e-Devlet üzerinden ya da direkt CİMER internet sitesi üzerinden T.C kimlik numaraları ve ad, soyad, annesinin evlenmeden önceki soyadı, kimlik seri no, cep telefonu bilgileri ile giriş yaparak başvuru sayfasına gidebilirler.

Başvuru sayfasının gelmesiyle beraber orada bulunan istek, öneri, şikayet, ihbar ve bilgi edinme haklarından bir tanesinin seçilmesi istenmektedir. Burada yer alan kutucuklardan bir tanesi işaretlenerekdiğer sayfaya geçilir.

Başvuru konusunun ele alınacağaı sayfaya gelindiğinde burada kişiden taleplerine dair bir metin kaleme alınması bekleniyor ve şikayetine dair belgeler de talep ediliyor. Burada yapılan kısa değerlendirmeler sonrası şikayet, öneri ya da istekler kurumlara yönlendiriliyor.

Başvuru yapıldıktan sonra başvurun durumunun ne olduğunu öğrenmek isteyen vatandaşlar yine aynı yöntemlerle CİMER'e giriş yaparak başvuru durumlarını ve hangi aşamada olduğunu öğrenebilirler. Başvurular kurum yoğunluklarına göre tamamlansa da en fazla 14 iş günü sürmektedir.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN