CVV kodu nerede yazıyor, CVV numarası ne anlama geliyor? CVV numarası öğrenme ve sorgulama yolları

CVV kodu nerede yazıyor, CVV numarası ne anlama geliyor? CVV numarası öğrenme ve sorgulama yolları

CVV kodu nerede yazıyor, CVV numarası ne anlama geliyor? CVV numarası öğrenme, sorgulama yolları nelerdir? Soruları büyük bir merak içerisinde araştırılmaya başlandı. Konuyla ilgili detaylara ve soruların yanıtlarına haberimizden ulaşabilirsiniz…

Bankaların çevrimiçi mağazalarda müşterilerinin aldatılmasını önlemek için aldığı önlemlerden biri de CVV kodudur. CVV kodu Card Validation Value kelimelerinin baş harflerinin birleştirilmesiyle oluşturulur ve kredi kartlarının güvenliğini sağlamak için kullanılır. CVV2, CVC2 veya CID kodu olmak üzere tüm Mastercard ve Visa kartlarının bir CVV kodu vardır.

CVV KODU NE İŞE YARAR?

CVV kodu, dolandırıcılık olaylarını önlemek ve çevrimiçi mağazalarımızda en iyi güvenliği sağlamak için var olan bir koddur. CVV kodu sayesinde online mağazalar kredi kartı şifresi istemez. Alışveriş esnasında Kredi kartı numarası, kredi kartı üzerinde yazan ad ve soyadı, kartın geçerlilik süresi ve güvenlik kodu CVV sorulur. Bu bilgileri doğru girersek internetten kolayca alışveriş yapabiliriz.

CVV KODU NEREDE YAZAR?

Bankanızın kredi kartlarında CVV kodu bulunmaktadır. Bu kodu kredi kartlarının arkasındaki imza şeridinde bulabilirsiniz. Bu çubuğun son üç hanesi CVV kodunu temsil eder. Örneğin imza alanında 1111 3333 5555 888 181 yazıyorsa 181'in son üç hanesi CVV kodunuzu temsil eder. Çoğu zaman sadece 3 basamaklıdır, ancak bazen 5-6 basamak yazabilirsiniz. Numaranın kaç haneli olduğu önemli değil, sadece son 3 hane CVV kodunu temsil ediyor. Aşağıdaki görselde CVV kodunun nerede yazıldığını net bir şekilde görebilirsiniz.

CVV kodu

KARTIMDA CVV NUMARASI YOK, SİLİNDİ, NE YAPMALIYIM?

CVV kodunun silinmesi kartı hiçbir şekilde etkilemez. Kartınızı tüm alışverişlerinizde tekrar kullanabilirsiniz. CVV numarası sadece online alışveriş için gerekli olduğundan online alışveriş yapamazsınız. Bu kartın CVV kodu müşteri hizmetleri aranarak bulunamaz. Ancak müşteri hizmetleri ile iletişime geçerek yeni kart talebinde bulunmalısınız. Yeni kartınız geldiğinde bir CVV kodu görüntülenecektir.

CVV2 KODU NEDİR?

Bir de çok sık duyacağınız bir CVV2 kodu var. Bankalar, sanal kartlarına sahip olan kullanıcıların kartlarını müşterilerine teslim ederken bir kart daha veriyorlar. Kartınızın CVV kodu bu kartta görülebilir. Sanal kartlarda CVV kodu dediğimiz bu numaraya CVV2 kodu denir. CVV kodundan farklı olarak CVV2 kodu 4 hane uzunluğundadır.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN