DİB E-devlet TC Kimlik No İle hac kura sonuçları sorgulama işlemleri 2022

DİB E-devlet TC Kimlik No İle hac kura sonuçları sorgulama işlemleri 2022

Hacca gitmek isteyen vatandaşlar hac kuraları hakkında araştırmalarını hızlandırdı. Ankara, İzmir, Antalya, Bursa, İstanbul gibi pek çok şehirde yapılacak olan hac kuralarının sonuçları merak ediliyor. İşte hac kuraları hakkında merak edilen tüm detaylar…

Hac görevini yerine getirmek isteyen hacı adayları her yıl Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen kura çekilişleri ne yakından takip ediyor. 2022 yılı içerisinde düzenlenecek olan hac kuraları hakkında merak edilenler araştırılıyor. Kura çekiliş sonuçlarını nereden öğrenileceği ise merak ediliyor. İşte hac kuraları hakkında merak edilen tüm detaylar…

HAC KURALARI NE ZAMAN ÇEKİLECEK?

Milyonlarca hacı adayı kutsal topraklara gitmek için gün sayıyor. Her yıl gerçekleştirilen başvurular sonrasında yapılan kura ile hacca gidecek olan vatandaşlar belirleniyor. Başvurusunu tamamlayan hacı adayları kura çekilişi ne zaman yapılacağını araştırmaya başladı. Kurban Bayramı döneminde yapılan hac ibadeti için süreler her yıl farklılık göstermektedir. 2022 yılında 1 Şubat 2022 tarihinde tamamlanan kura çekilişlerinin ardından hacı adayları kutsal topraklarda ibadetlerini gerçekleştirdi. 2023 yılında hac ibadeti yapacak olan adaylar ise başvurularını yaparak kura çekilişine katılabilir.

Hacı adaylarının peş peşe girdiği kura sayısının kendisiyle çarpımı sonucu elde edilecek rakama göre çekilmesi benimsenmiştir. Örneğin Katsayılı kura sistemi ile 5 yıldır başvuru yapanların 25 kez, 4 yıldır kayıt yaptıranların 16, 3 yıldır kayıt yaptıranların 9, 2 yıldır kayıt yaptıranların 4 ve bu yıl ilk kez kayıt yaptıranların ise 1 kez ismi çıkmakta, böylece yeni kayıt yaptıranların heyecanı da her yıl devam etmektedir.

Hacca Gitmek

HAC KURA SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Hac kura çekilişleri Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılmaktadır. Kimi vatandaşlar yıllardır kura çekilişine katılırken kimileri de ilk katıldığı çekilişte hacca gitmektedir. Kutsal topraklarda ibadetlerini yerine getirmek isteyen milyonlarca vatandaş dört gözle kura çekilişini bekliyor. 2022 yılında tamamlanan kura çekilişi ile birlikte adaylar hac ibadetini yerine getirdi. 2023 yılı kura çekimlerinin ne zaman yapılacağı hakkında bir açıklama yapılmadı.

Kabe çevresinde yapılan genişletme çabaları nedeniyle hacı adayları için belirlenen kontenjanda yüzde20 azaltma yapıldı. Bu kapsamda 2022 yılında 1 Şubat tarihinde yapılan kura çekilişi için belirlenen hacı adayları sayısı azaldı. 2023 yılında kura çekilişi ne zaman yapılacağı hakkında bir açıklama yer almamaktadır. Ancak kura çekilişleri hac sürecinden en az 5 ay önce yapılmaktadır.

T.C. KİMLİK NUMARASI İLE HAC SORGULAMA NASIL YAPILIR?

 Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan hac kura çekilişleri her yıl heyecanla bekleniyor. Hacca gidecek olan adaylar sorgulama işlemlerini nereden yapılacağını merak ediyor. Diyanet İşleri Başkanlığı Hac kura çekiliş sayfası olan http://hac.diyanet.gov.tr/ adresi üzerinde çekiliş sonuçları görüntülenmektedir.

Hacca gidecek olan adaylar Kesin kayıt işlemlerini müftülükler den yaptırmaktadır. 2023 yılında yapılacak olan kura çekilişlerinin ardında listede adını gören vatandaşlar “Diyanet İşleri Başkanlığına veya Acentaya Kesin Kayıt Yaptırabilir Belgesi” alacaktır.Bu belge ise Hacca gidecek olan kişiye ya da 1. dereceden yakınına verilmektedir. Bu belgeyi almayana adaylar hacca gidemez.

2023 Hac tarihleri belli oldu mu

2023 HAC TARİHLERİ NE ZAMAN?

2023 yılında Hacca gidecek olan vatandaşlar 26 Haziran-1 Temmuz tarihleri arasında hac ibadetini gerçekleştirecektir.

2023 KURA ÇEKİLİŞİ NE ZAMAN YAPILACAK?

2023 yılında Hac ibadetini yerine getirecek olan vatandaşlar için yapılacak olan kura çekilişinin ne zaman olduğu bilinmiyor. Diyanet İşleri Başkanlığı 2023 hac takvimi hakkında bir açıklama yapmadı. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN