Ehliyet fiyatları ne kadar? A, B, C, D, E Sınıfı 2022 güncel ehliyet fiyatları

Ehliyet fiyatları ne kadar? A, B, C, D, E Sınıfı 2022 güncel ehliyet fiyatları

Ehliyet almamış ama almayı düşünen aynı zamanda olan ehliyeti yükseltmek isteyenler 2022 yılına ait ehliyet ücretlerini yakından takip etmektedir. 2022 A, B, C, D ve E sınıfı ehliyetlerin fiyatı ne kadar? Ehliyet almak için gereken şartlar nelerdir? İşte, güncel ehliyet fiyatları haberimizde yer almaktadır

Ülkemizde yaşanan enflasyon nedeniyle her şeyin ücreti arttığı gibi ehliyet almak için ödenen tutarlarda da yükseliş söz konusudur. 2022 yılına ait ehliyet ücretleri ise merak konusu oldu. Güncellenen ehliyet fiyatları internet arama motorunda ilk sırada yerini aldı. İşte, 2022 yılına ait ehliyet ücretleri haberimizde

2022 A SINIFI EHLİYET

35 KW'yı geçen motosikletler için gerekli olan a sınıfı ehliyetler 24 yaş altındaki kişilerde en az 2 yıl A2 deneyimi aramaktadır. 24 yaşını dolduran kişilerde ise herhangi bir şart söz konusu değildir. 10 yıl süresi olan A sınıfı ehliyeti alırken ödenen tutar 3.885 TL'dir.

2022 B SINIFI EHLİYET

Otomobil, kamyonet tipi araçları sürmek için gerekli olan B sınıfı ehliyetin süresi 10 yıl olmaktadır. Motosikletlerin sürümü için ise verilen ehliyet B1 olarak isimlendirilir. B sınıfı ehliyetini almak için en az 18, B1 sınıfı ehliyeti için ise en az 16 yaşında olmak gerekiyor. B sınıfı ehliyet alımlarında ödenmesi gereken tutar ise 4.631 TL'dir.

2022 ehliyet ücretleri

2022 C SINIFI EHLİYETLER

C sınıfı üzerinden ehliyet almak için kamyona fark olarak ödenen tutar 5.918 TL olurken tıra fark ise 4.938 TL olmaktadır. Kişilerde 5 yıl tecrübe istenirken C sınıfı ehliyeti alabilmek için en az 21 yaşında olma şartı aranmaktadır. C ehliyet sahibi kişiler çekici veya kamyonları kullanabilmekte özgürdür.

2022 D SINIFI EHLİYETLER

D sınıfı ehliyetinin içeriğinde minibüs, otobüs yer alırken 5 yıl geçerlilik süresi bulunmaktadır. D sınıfı ehliyeti alabilmek için B sınıfı ehliyet üzerinde deneyim şart aranır. D sınıfı ehliyeti olanlar, M, B, B1, D1 ve F sınıfı nda kullanılan araçları kullanır ve 24 yaşında olma şartı da aranır. D sınıfı ehliyet için ödenmesi gereken tutar ise 3.445 TL'dir.

2022 E SINIFI EHLİYETLER

E sınıfı ehliyetler genelikle kamyon kullanmak için alınması gerekmektedir. E sınıfı ehliyet sahipleri kamyon, otobüs, kamyonet ve otomobil kullanabilirken kişilerinde öncelikle 24 yaşını doldurmuş olması gerekir. Fakat öncelikle E sınıfında yer alan araçların kullanımı için C ve D ehliyetlerinin de alınması gerekmektedir. E sınıfı ehliyeti almak için öncelikle 4.948 TL ödeme yapılması gerekir. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN