Gizli numara bulma ve sorgulama işlemleri

Gizli numara bulma ve sorgulama işlemleri

Gizli numaradan arayan kişileri nasıl bulabilirim. Vodafone Turkcell, Türk Telekom hattına sahip olanlar gizli numaraların kime ait olduğunu nasıl anlayabilir. Gizli numara aramalarına hattımı nasıl kapatabilirim? Sorularının cevapları için haberimize göz atabilirsiniz.

Ülkemizde dolandırıcılığın aşırı artması nedeniyle gizli numara özellikle tercih edilebilmektedir. Özel numaradan aranan kişiler genellikle özel numaralardan sık sık arandıklarından şikayet ederler ve günümüzde en popüler özel numaradan arayanlar genellikle kumar ve dolandırıcılık amacıyla ararlar. Gizli numaraları öğrenmenin ve bulmanın en makul yolunun ne olduğu merak konusu oldu.

Vodafone'da Gizli Numaralar Nasıl Bulunur?

Vodafone operatörünün kullanıcısından gizli numara ve bilinmeyen numara aranıyorsa, kullanıcılara Vodafone'un sunduğu Vodafone bilinmeyen numara servisini arayarak kolayca öğrenebilirsiniz.

11842 Bilinmeyen Numaralar servisini arayabilir veya "KİM" yazıp sizi arayan 10 haneli numarayı yazıp 7048’ SMS atabilirsiniz sizi.

Vodafone'un bilinmeyen numara servisi sadece sizi aramak ve bilmediğiniz numaraları istemek için kullanılabilir. Özel numara öğrenimi için Vodafone maalesef bu konuda bir hizmet sunmuyor. Vodafone hatlarını kullanan müşteriler ancak dava açarak kimin özel numarasının olduğunu öğrenebilirler.

gizli nuumara

 Vodafone'da Gizli Numaralar Nasıl Engellenir?

Sizi rahatsız eden gizli numaralardan gelen aramaları engelleyebilir, ayrıca arayanları engelleyerek 444’le başlayan yabancı numaralardan gelen aramaları da kaldırabilirsiniz.

Telefonunuzun mesaj kısmına GİZLİ AC yazarak 7046'ya mesaj gönderirseniz, telefonunuz gizli numaralardan gelen aramaları engelleyemeyecektir.

Turkcell'de Gizli Numaralar Öğrenilebilir Mi?

Turkcell operatör kullanıcılarının gizli numaralardan aramaları bulmak için yasal işlem yapması gerekiyor. Savcılığa gidip davacı olarak öğrenebilirsiniz. Gelen numaranın kim olduğunu öğrenmek istiyorsanız aşağıdaki yöntemi uygulayabilirsiniz.

Numarayı görebiliyorsanız, özel numara değilse Turkcell'in bilinmeyen numara servisini kullanabilirsiniz.

Bu işlem için numaranızın da Turkcell Kişiler uygulamasında kayıtlı olması gerekmektedir. Numaranızın Turkcell rehberinde kayıtlı olup olmadığını öğrenmek için REHBER yazıp 2200'e kısa mesaj gönderebilirsiniz. Sonra öğrenmek istediğiniz numarayı oluşturup 2200 göndererek hangi hatların kayıtlı olduğunu öğrenebilirsiniz. Ya da 11832'yi arayarak kime ait olduğunu öğrenebilirsiniz.

Gizli Bir Numaranın Turkcell Hattınızı Araması Nasıl Engellenir?

Turkcell'de Vodafone gibi gizli numara servisi olması can sıkıcı olabilir ama Vodafone gibi özel numaradan arayanları kapatan bir servis var. Yapmanız gereken adımlar şunlardır:

Cihazınızın arama ekranına gidin ve ardından *253# tuşlayın. İşleminiz bittiğinde, numaranız gizli numaralardan gelen aramalara karşı bloke olacaktır. İşlemi tamamladıktan sonra başka bir telefon alabilir, gizli bir numarayı çevirebilir ve deneyebilirsiniz. Gizli bir numarayı aradığınızda, hattınız gizli numaralara kapalıysa, operatörden sesli mesaj ile numaranın gizli numaralardan gelen aramaları kabul etmediğini bildiren bir duyuru duyarsınız.

Türk Telekom Gizli Numaralarını Öğrenme

Ne yazık ki Türk Telekom, Vodafone ve Turkcell gibi kendi müşterileri için bir servis sunmaz. Arayanın kim olduğunu merak ediyorsanız yukarıda açıkladığımız şekilde savcılığa gitmelisiniz.

Diğer operatörlerde olduğu gibi Türk Telekom da gizli numara servisi olmasa da Vodafone ve Turkcell'de numaraların kime ait olduğunu sorabilirsiniz. Türk Telekom da bilinmeyen sumara servisi sorgulamasında üç yöntem vardır. Birinci yöntem dilerseniz telefon görüşmesi bölümünden *100# tuşlayarak veya 11855'i arayarak öğrenebilirsiniz. Ya da Türk Telekom Mobil WAP uygulamasından yapabilirsiniz.

Türk Telekom'da Gizli Numaralar Nasıl Engellenir?

Tanımadığınız kişiler tarafından özel bir numaradan aranırsanız rahatsız olursanız, Türk Telekom'un özel engelleme servisini kullanarak gizli numaralardan gelen aramaları engelleyebilirsiniz. Aşağıdaki adımları izleyerek özel bir numarayı devre dışı bırakabilirsiniz.

• wap.avea.com.tr adresinden Online İşlemler menüsünde yer alan “servisler” bölümünde şikayetinizi gönderebilirsiniz,

• Mobil cihazınızın çağrı kısmına *253# yazarak arama yapabilir ve ardından hattınızı gizli numaralara karşı kapatabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN