Hesap işletim ücreti ve kart aidatı ödememek için ne yapılmalı? Hesap işletim ücreti almayan bankalar

Hesap işletim ücreti ve kart aidatı ödememek için ne yapılmalı? Hesap işletim ücreti almayan bankalar

Kart kullanan kişilerin gündeminde olan kart aidat ücretleri ve hesap işletim ücretleri ödemeleri ödemek istemeyen müşteriler yapılması gerekenleri araştırmaktadır. Hesap işletim ücreti ödememek için ne yapılması gerekir? Hesap işletim ücreti almayan bankalar nelerdir?

Ocak ayının gelmesiyle beraber kredi kartı aidatları ve hesap işletim ücreti kesilmeye başlamaktadır. Banka hesaplarında bakiyesi yer alan vatandaşların hesabından bankalar bu aylarda hesap işletim ücreti tahsil ederler. Fakat bu konunun yasal olup olmadığı yıllardan beri tartışma konusu yaratmaktadır. Peki, hesap işletim ücreti almayan bankalar nelerdir? Hesap işlem ücreti ödememek için ne yapılması gerekir?

HESAP İŞLEM ÜCRETİ ÖDEMEMEK İÇİN NE YAPILMALIDIR?

Kredi kart aidatı ve hesap işletim ücretleri vatandaşlar tarafından istenmeyen konulardan olmaktadır. Bu nedenle bu ücretleri ödememek için neler yapılması gerektiğini detaylıca araştırmaktalar. Kredi kartı ya da hesap işletimin ücretinin ödenmemesi için yapılması gereken önceden sözleşmede bu maddeyi oluşturmaktır. Bu durumda ise yeni düzenlenen sözleşme gereğince kişiler hesap işletim ücreti ve kredi kartı aidatı ödemez.

Hesap işletim ücreti

Yukarıda belirtilen yöntemin yanı sıra bankanın sizden işletim ücreti y kredi kartı aidatı kestiğinizde itiraz hakkınızı kullanıp ücretin iadesinin yapılmasını isteyebilirsiniz. Bu şikayetler bankaların yanı sıra tüketici hakem heyetine gideceğinden emsal değerinde bir arar çıkar. Bu ücretler genellikle tüketicilere iade edilir.

HESAP İŞLETİM ÜCRETİ ALMAYAN BANKALAR

-Kuveyt Türk

-Finansbank

-İNG Bank

-TEB

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN