Kira sigortası nedir, neden yapılır? Kira sigortası ücretleri ne kadar? Kira sigortası avantajları

Kira sigortası nedir, neden yapılır? Kira sigortası ücretleri ne kadar? Kira sigortası avantajları

Kira sigortasının ne olduğu, nasıl hesaplandığı gibi pek çok soru merak ediliyor. Bizde yazımızda kira sigortası hakkında merak edilenleri sizlerle paylaştık. İşte konu hakkındaki detaylar…

Son günlerde kiracı ve ev sahibi arasında yaşanan mağduriyetler gündemde yer alıyor. Kiracıların kirasını ödememesi ev sahiplerini zor durumda bırakıyor. Bu kapsamda ev sahiplerine mağduriyetini gidermek için Trink Kira Sigortası birçok avantaj sağlıyor. Ev sahibinin maddi zarara uğraması önlemek adına yapılan sigorta kapsamında kiracı ve mal sahibi arasındaki anlaşmazlıkların giderilmesi sağlanıyor. Trink Kira Sigortası ile yabancı ülkelerde kullanılırken birçok probleminde önüne geçilmiştir. İşte konu hakkındaki detaylar…

TRİNK KİRA SİGORTASI NE İŞE YARAR?

Kira sigortası yapmak isteyen birçok ev sahibi bu sigortanın ne işe yaradığını merak ediyor. Kira sigortasının amacı şu şekildedir:

Kiraya verilecek olan taşınmaz detaylı bir şekilde ekspertiz işleminden geçmektedir. Bu kapsamda ev yazılı ve görsel olarak kayıt altına alınır.

Kiracı ve ev sahibi arasında yetki ve hizmet anlaşması yapılır.

Kiralamak isteyen kişi ya da kurumun detaylı risk analiz raporları çıkarılır ve kiracı ile taşınmaz sahibi arasındaki para alışverişleri ile evrak işlemleri tamamlanır.

Kiracının talep etmesi durumunda konutun boya, tamirat, tadilat ve nakliye işlemleri yapılır.

Kiralanan konut hakkında tüm işlemler detaylı bir şekilde rapor tutulur. Bu işlemler ile birlikte kiracı ve ev sahibi yüz yüze gelmeden tüm süreç hukuki olarak düzenli bir şekilde şirket tarafından yürütülür.

Kira sigortası

Tüm sorumluluk ise aracı şirket tarafından üstlenilir. Bu kapsamda faturaların düzenli ödenmesi ya da aidat tutarlarının yatırılması gibi kriterler de yer almaktadır.

Fakat poliçenizin tanzimini takiben 3 ay bekleme süresi bulunmaktadır. Bu kapsamda sigorta yatırıldıktan sonra 3 ay kadar bekleyerek bu süreç içerisinde kira tutarını düzgün olarak yatırmanız gerekmektedir. Bekleme süresinin bitmesini takiben olası kiranın ve/veya kiraların ödenmemesi durumunda Trink kira sigorta poliçesi devreye giriyor ve ödenmeyen kiraları her ay düzenli şekilde mal sahibinin hesabına yatırıyor. Bunun yanı sıra kiracının ödemesi gereken aidat ve yönetim giderleri poliçe kapsamında Ray Sigorta tarafından karşılanmaktadır.

Trink kira sigortası kiracıların abonelik sözleşmelerini üzerine almaması durumunda ortaya çıkabilecek problemleri de önlemektedir. Ev sahibi tarafından ödenmesi gereken su, elektrik ve doğalgaz gibi faturalarında ödenmesini sağlamaktadır. Bununla birlikte tahliye kararı kapsamında hukuki masraflar ve avukat ücretleri de sigorta içerisinde yer almaktadır.

KİRA SİGORTASI NE KADAR?

Trink kira sigortası kapsamında yatırılmayan kiraların tamamı ev sahibine ödenir. Bununla birlikte ödenmeyen fatura ve çeşitli hukuki masraflarda kira sigortası içerisinde yer almaktadır. Trink kira sigortası ücreti aylık olarak belirlenen kira bedeli üzerinden hesaplanır. Belirlenen kira bedelinin yüzde 65'i oranında ödeme yapılır. 1000 TL kirası olan bir ev için 650 TL sigorta prim ödemesi yapılır. Ev sahibi bu tutarı 9 taksit seçeneği ile ödeyebilir.

KİRA SİGORTASI NASIL YAPILIR?

Kira sigortası yaptırmak isteyen vatandaşlar Ray Sigorta gibi çeşitli şirketler ile iletişime geçebilir. Kira sigortası ile kendinizi güvence altına alabilirsiniz. Bu durumda yaşanacak mağduriyetlerde ortadan kalkacaktır.

Öne Çıkanlar
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN