Kırmızı ışıkta geçmenin cezası ne kadardır, kaç günde gelir? 2022 kırmızı ışıkta geçme cezası ödeme süresi

Kırmızı ışıkta geçmenin cezası ne kadardır, kaç günde gelir? 2022 kırmızı ışıkta geçme cezası ödeme süresi

Trafik kuralı ihlalleri hem yayaların hem de sürücülerin hayatlarını tehlikeye atmaktadır. Bu kapsamda yapılan ihlaller için belirli cezalar uygulanmaktadır. Peki, kırmızı ışıkta geçmenin cezası nedir? Kırmızı ışıkta geçme cezası ne kadardır? Detayları sizler için araştırdık...

Kırmızı ışıkta geçme cezası yayalar ve araçlar için belirlenen bir cezadır. Bu ceza yayalara ayrı, sürücülere ayrı uygulanmaktadır.

KIRMIZI IŞIKTA GEÇME CEZASI NE KADAR?

Kırmızı ışıkta geçmenin cezası yayalarda 196 TL, sürücülerde 427 TL'dir. Bu kuralı ihlal eden sürücülerin ehliyetlerine 20 ceza puanı yazılmaktadır.

Kırmızı ışık kuralını, son ihlalin gerçekleştiği tarih itibariyle geriye doğru 1 sene içerisinde ilk kez 3 kere ihlal ettiği tespit edilenlerin 30 gün, ikinci kez 3 kere ihlal ettiği tespit edilenlerin 45 gün, üçüncü ya da daha fazla kez 3 kere ihlal ettiği tespit edilenlerin 60 gün süre ile sürücü belgeleri alınmaktadır.

 Kırmızı ışıkta geçme cezası

KIRMIZI IŞIKTA GEÇME CEZASI NE KADAR SÜREDE GELİYOR?

Bu ceza sürücülerin adresine gönderilmektedir. Cezanın adresi ulaşması ortalama 7-10 gün sürmektedir.

Ceza elinize ulaştıktan sonra erken ödediğinizde yüzde 25 indirim uygulanmaktadır. Ancak geç ödendiğinde de yüzde 5 faize girmektedir.

Öne Çıkanlar
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN