KYK kredi borcu evlenince silinir mi? KYK borcu silinme şartları

KYK kredi borcu evlenince silinir mi? KYK borcu silinme şartları

KYK borçlarının evlenince silinip silinmeyeceği merak konusu oldu. Pek çok kişi KYK borçlarının hangi durumda silineceğini araştırmaya başladı. İşte KYK borçlarının evlenince silinip silinmeyeceğine dair cevapları. Detaylar haberimizde...

KYK, yüksek öğrenim öğrencilerine burs ve yurt sağlayan bir kuruluştur. Kredi sistemi ile öğrenimi boyunca burs ve yurt imkanı sunmaktadır. Bu burs fırsatından önlisans, lisans, açık öğretim, iki yıllık okullardan dört yıllık okullara geçiş yapan öğrenciler, lisansüstü öğrenciler yararlanabilir. Ancak, şehit ve gazi çocuklarına öncelik verildiğini belirtmek gerekir. Bu sayede KYK, öğrencilere eğitim masrafları da dahil olmak üzere sosyal bir yaşam sürmeleri için geri dönüş koşulları ile burs imkanı sunmaktadır.

KYK, bu öğrenci kredisine mezuniyetten en geç 2 yıl sonra başvurur. Ancak, iş bulamayanlar için istisnalar olsa da, KYK'nın öğrenci kredisi burslarını asla affetmediği durumlar vardır. Bu kredi bursunu alan öğrenciler er ya da geç borçlarını bir şekilde ödemek zorundadırlar. Bu soru ilk olarak mecliste taslaklar, tasarılar ve öneriler şeklinde gündeme geldi ve hızla halk arasında yayıldı ve asılsız bir söylenti haline geldi.

Evlenince KYK Borcu Silinir Mi?

Bu sorunun cevabı yıllardır tartışılıyor. Kimisi evet derken kimisi hayır diyor, öyle bir şey yok diyor. 2013 yılında yöneltilen bu soru sayesinde her öğrencide bir umut ışığı doğdu. Bugüne kadar insanlar KYK'nın evlendikleri zaman borçlarını sileceğine dair söylentiler yaydılar. Aradan yılllar geçmesine rağmen birçok kişi hala bu söylentilere inanmakta ve evlenince bunların silineceğini sanmaktadır. Ancak gerçek şu ki KYK kredi borcu evlenince silinmiyor.

Bir ara Meclis'te gündeme getirilip çözüm aranmasına rağmen KYK tarafından kabul edilmedi. İnsanlar da bu konuyu kendi aralarında değiştirip günümüze getirdiler. Bu bağlamda KYK, öğrencilerin eğitimlerini tamamladıktan sonra borçlarını ödemelerine yardımcı olmuştur. Borcunu peşin ödemek istemese de taksitle ödeyebileceğini ve ödeyebildiğin kadar ödeyebileceğini söylüyor. Bu borcu er ya da geç ödeyeceksiniz.

KYK şartlarında da belirtildiği gibi, "öğrenim kredisi alan her bireyin er ya da geç geri ödemesi gerekir" diye bir şartname bile var. Belki gelecekte KYK bazı öğrencilerin zor durumlarına çözüm getirebilir. Ancak hiçbir şart yok ve KYK bu konuda hiçbir şey söylemiyor, çünkü evlendiğinde kredi silinmeyecektir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN