Parfüm orjinalliği nasıl anlaşılır? Parfüm barkod sorgulaması nasıl yapılır? Parfüm barkod sorgulamak için siteler

Parfüm orjinalliği nasıl anlaşılır? Parfüm barkod sorgulaması nasıl yapılır? Parfüm barkod sorgulamak için siteler

Son dönemlerde internet alışverişlerinin artmasıyla birlikte insanlar kullandıkları ürünün sahte olup olmadığını nasıl öğrenebileceklerini araştırıyor. Peki orijinal parfüm nasıl anlaşılır? Parfüm barkodu nedir? Tüm detaylar haberimizde.

İnsanlar internet üzerinden ürünlerin orijinalliğinin anlaşılma yollarını araştırıyor. Peki parfüm barkodu ne demektir? Parfüm orijinalliği nasıl anlaşılır? Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

PARFÜM BARKODU

Üretimi yapılan tüm ürünlerde barkod olması zorunlu bir kuraldır. Parfümlerin orijinal olup olmadığı da bu kodlar sayesinde anlaşılır. Ürün üzerindeki barkod ürünün seri numarasıdır ve barkod numarasını okutmak için internet üzerinden gepir.org.tr adresi kullanılabilir.

PARFÜM BARKODU NEREDE OLUR

Satın alınan parfümlerin orijinal olup olmadığı ürünün barkod numarasından anlaşılmaktadır. Sahte parfüm kullanılması kişinin cildine de zarar verebileceği için sağlık açısından da önerilmemektedir.

PARFÜM BARKOD SORGULAMA

Parfümün orijinal olup olmadığını anlamak için barkod numarası sorgulaması yapılması gerekmektedir. Parfüm barkodu sorgulamak için checkcosmetic.net internet sitesine girerek işlemler yapılabilmektedir. Barkod sorgulama işlemleri bahsi geçen site için şu şekilde yapılmaktadır; İlk olarak internet üzerinden checkcosmetic.net sitesine giriş yaptıktan sonra sol taraftaki menüden select brand seçeneğini seçmeniz gerekiyor. Bu kısımda marka seçimini yaptıktan sonra quick brand search bölümünü boş bırakarak enter code yazan bölüme ürününüzün barkod numarasını yazmanır gerekiyor. Calculate butonuna tıkladıktan sonra parfümün orijinal olup olmadığını öğrenebilirsiniz. Sorgulattığınız sayfada parfümünüzün üretim tarihi, son kullanım tarihi gibi bilgilerin yanında yeşil ok çıkması durumunda ürününüzün orijinal olduğunu anlayabilirsiniz. Ancak eğer site üzerinden sorgulama yaptığınız zaman karşınıza bir şey çıkmıyorsa satın aldığınız ürün sahte olabilir.

Parfüm Orijinalliği Nasıl Anlaşılır Barkod Numarası Sorgulama

ORİJİNALLİK KODU SORGULAMA

Parfümünüzün orijinalliğini sorgulamak için https://www.bufflabsturkiye.com/orijinal-urun-sorgula.html internet sitesini kullanarak orijinal ürün sorgulama ile ilgili tüm merak ettiklerinizi öğrenmeniz mümkündür.

PARFÜM ÜRETİM TARİHİ NASIL SORGULANIR

Parfümünüzün üretim ve son kullanma tarihini bilmeniz, sahte olup olmadığını öğrenmeniz sağlığınız açısından oldukça önemlidir. Aldığınız ürünün son kullanma tarihine dikkat etmeniz cilt hastalıklarının önüne geçebilmeniz için önemli bir etkendir.

PARFÜM KODU NEREDE YAZIYOR

Parfümlerin kodları şişesinin alt kısmında yer almaktadır. Seri kodları ise hem şişe üstünde hem kutusunun üstünde bulunur. 4-5 haneden oluşan seri kodların şişe üstünde mutlaka yazılı olması gerekmektedir. Eğer seri kod şişe üstünde bulunmuyorsa sahte parfüm almış olma ihtimaliniz yüksek demektir.

PARFÜM SORGULAMA SİTESİ GS1

İnternet üzerinden sorgulama yapabileceğiniz GS1 gepir.org.tr adresinden şu adımları takip ederek parfüm sorgulaması yapabilirsiniz; İlk olarak https://gepir.org.tr adresine gitmelisiniz ve önünüze çıkan sayfaya barkod numarasını yazmalısınız, barkod numarasını girdikten sonra parfüm sorgulamanızı gerçekleştirebilirsiniz. Barkod numarası ile arayabilirken lokasyon, SSCC ve firma adı ile de arama yapabilmektesiniz.

ORİJİNAL TESTER PARFÜM

Normal üretilen parfümlere göre daha sade üretilen tester parfüm şişelerinde orijinal olması durumunda tester yazması gerekmektedir. Tester parfümünüzün de orijinal olup olmadığını anlamak için barkod numarası ile sorgulama yapabilmektesiniz.

ORİJİNAL PARFÜM

Satın aldığınız parfümün orijinal olup olmadığını anlamak için birkaç öneri bulunmaktadır. Orijinal olan parfümlerin ambalajları da kaliteli olur. Orijinal parfümlerin kırılmaması için özel kutuları bulunur. Satın alacağınız parfümü orijinal sitesindeki şişeleri ile kıyaslayarak bir sonuca varabilirsiniz. Aynı zamanda orijinal ve sahte parfümler arasında renk farkı da bulunur. Seri numaraları kutunun ve şişenin üstünde yazması gerekir. Son olarak eğer piyasa değerinin çok altında fiyata satılıyorsa o parfümün sahte olma ihtimali yüksektir.

SAHTE PARFÜM

Sahte parfümü anlamak için ilk olarak seri numarasının hem kutunun hem parfüm şişesinin üstünde olması gerekmektedir. Eğer birinde seri numarası eksikse parfümünüz sahte olabilir. Ancak bazı durumlarda sahte parfümlerde de hem şişe hem kutu üstüne seri numarası yazıyorlar. Bu durumda da iki tarafta yazan seri numarasının da aynı rakamlardan oluşup oluşmadığına bakmak önemlidir.

ORİJİNAL BARKOD SORGULAMASI

Orijinal parfüm kodları firma tarafından yapılır. Numaralarda eksiklik bulunması alacağınız parfümün sahte olduğunu gösterir. Aynı zamanda barkodu bulunmayan parfümler de orijinal olmaz. Barkod taraması yapmak için telefonunuza barkod tarayıcı uygulaması indirerek ürününüzün üstünde bulunan kodu okutarak sorgulama yapabilmektesiniz.  

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN