TOKİ'den ev sahibi olanlar başvuru yapabilir mi? TOKİ başvuru şartları

TOKİ'den ev sahibi olanlar başvuru yapabilir mi? TOKİ başvuru şartları

TOKİ konut ve arsa başvurusu sürüyor. TOKİ başvuru şartları neler? TOKİ üzerinden ev alan kişiler konut ve arsa başvurusu yapabilir mi? Soruları pek çok kişi tarafından merak içerisinde araştırılmaya başlanmış durumda. Bu soruların cevaplarına ve konu hakkında daha fazla detaya haberimizden ulaşabilirsiniz…

TOKİ sosyal konut projesi için başvuru tarihleri belli oldu. TOKİ sosyal konut başvuruları 14 Eylül - 31 Ekim tarihleri arasında tamamlanacak.

TOKİ 2+1 VE 3+1 KONUT FİYATLARI, PEŞİNAT ÖDEMESİ VE TAKSİT TUTARLARI NE KADAR?

Konut ve fiyatlarını düşüreceği düşünülen ve 2 trilyon Türk Lirasından fazla ekonomik aktiviteye neden olan projede 3+1 konutun başlangıç fiyatı 850 bin Türk Lirası olarak açıklandı. Proje kapsamında yapılacak 2+1 konutun başlangıç fiyatı 608 bin Türk Lirası. Sosyal konut projesi kapsamında inşa edilen 21 konut, 240 ay vade ile 2.280 liradan başlayan aylık taksitlerle sahiplenilebiliyor. 850 bin fiyatla 3+1 konut 240 ay vade ile 3 bin 187 Türk Lirası taksitle alınabiliyor.

TOKİ'DEN EV ALANLAR KONUT VE ARSA BAŞVURUSU YAPABİLİ Mİ?

Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanı Murat Kurum, “Daha önce TOKİ'den ev alan başvurular geçersiz sayılıyor. İlerde dairesini iade edip para iadesi almak isteyenler de başvuruyor." dedi.

 TOKİ EV NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanı Murat Kurum: “Daha önce TOKİ’den ev alanların başvuruları geçersiz sayılacak. İleriki süreçte konut iadesi yapmak isteyenler de başvuru yapacak ve ücret iadesini alacak.” İfadelerine yer verdi.

TOKİ KONUTLARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum: Sahada şu an fiilen 300 bin konutumuz inşa ediliyor. Tüm bunları yapan irade 250 bin konutu da yapar, nitekim 25 Ekim'de temellerini atıyoruz.

TOKİ KONUTLARI NE ZAMAN TESLİM EDİLECEK?

İnşaatların 2 yıl içerisinde yapılması düşünülüyor.

TOKİ KURALARI NE ZAMAN ÇEKİLECEK?

Bakan Kurum TOKİ kura çekilişleri hakkında “Mart 2023’e kadar kuralar çekilecek. Noter huzurunda, adaletli bir şekilde yapılacak. Dileyenler yerinde görecek, dileyenler de canlı yayından takip edebilecek. İlk gün ya da son gün başvuran arasında bir fark olmayacak. Kura sonrasında da gerekli işlemler gerçekleştirilecek.” İfadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN