Tüm kadınlar aynı sorunu yaşıyor... O sorunun sebebi işte bu... Lavaboya dökerseniz anında tıkanıyor

Tüm kadınlar aynı sorunu yaşıyor... O sorunun sebebi işte bu... Lavaboya dökerseniz anında tıkanıyor

Mutfakta yapılan yemeklerin yağları, kızarmış yağlar lavabolara döküldüğünde tıkanıklık yapabilir. Özellikle kadınların sorun haline gelen bu olayı haberimizde yer verdik. Tıkanmış lavaboları nasıl açarız? İşte detaylar.

Kadınların en büyük sorunlarından biri de mutfaktaki lavaboların tıkanmasıdır. Bunun nedeni merak edilmekte ve araştırılmaktadır.

Mutfakta hazırlanan yemeklerden kalan artıklar, yağlar, kızarmış yağlar lavabo içine döküldüğünde lavabonuz tıkanabilir. Yağ döktükten sonra özellikle su dökerseniz lavabo borusunun için yağın kalıp gibi olmasına neden olmaktadır.

lavabo tıkanıklığı

SÜNGER VEYA FIRÇA KULLANIN

Lavabonuzu açmak için bir piston kullanmak eski bir teknik olsa da, gider tıkanıklıklarını temizlemenin hala çok etkili bir yoludur. Havuzun suya daldırılması, tahliye etrafında tıkanmış kütükleri ve suyu tahliye çeken sıkı bir vakum sızdırmazlığı oluşturur. Yağlar soğudukça katılaştıkça, piston onları etkili bir şekilde uzaklaştırır ve ayrıca kanalizasyonları tıkayan diğer türdeki kalıntıları da giderir.

DETERJAN KULLANIMI

Yağlı kalıntıları temizlemenin bir başka yolu da onları temizlik maddeleriyle seyreltmektir. Bu, deterjanın konsantrasyonunu seyreltir ve bu da onları boşaltmayı kolaylaştırır. Bu yöntem için bir bardak deterjan alın ve kaynar su ile iyice karıştırın.

SICAK SU KULLANIN

Sıcak su, sertleşmiş yağları yumuşatır, deterjan ise onları parçalar. Ardından sıcak su musluğunu açın ve birkaç dakika boyunca lavaboya sıcak su akıtın. Tahliyeyi güzelce temizliyor. Lavabo gideri biraz ılık suyla yıkanmazsa, kalan yağ kalıntısı yeniden katılaşabilir ve gideri tekrar tıkayabilir.

YAĞ TIKANMASININ ÖNLENMESİ

Mutfakta her gün kullanılan yemeklik yağlar, kanalizasyon tıkanmasının önemli bir nedenidir. Zeytinyağı ve bitkisel yağ gibi yemeklik yağlar asla çöpe veya kanalizasyona atılmamalıdır.

YAĞLAR KATILAŞIYOR

Yemeklik yağı oluşturan bileşiklerin bir parçası olan yağlar, soğuk suya maruz kaldığı anda sertleşir. Yağlar pişirme sırasında ısıtılır. Kanalizasyondaki soğuk su ile temas ettiklerinde katılaşmaya eğilimlidirler. Katı yağlar egzoz borularında sert tortular oluşturur.

Katı tortular tahliyeyi önler. Yemeklik yağı atmanın en iyi yolu, onu kapalı bir kavanoza veya şişeye dökmek ve yağlar katılaştıktan sonra çöp kutusuna atmaktır. Böylece lavabolarınız yağdan arınacaktır.

Öne Çıkanlar
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN