Vergi affı nedir? 2022 vergi affı tarih ve şartları

Vergi affı nedir? 2022 vergi affı tarih ve şartları

İnternet üzerinden en çok araştırılan konulardan biri de vergi affı ile ilgili. Peki vergi affı gelecek mi? Vergi affı neleri kapsıyor? Tüm detaylar haberimizde.

Vergi borcu olan vatandaşlar internet üzerinden vergi affı ile ilgili araştırmalarına devam ediyor. Peki vergi affı neleri kapsayacak? Vergi affı ne zaman gelecek? Vergi affı ile ilgili tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

VERGİ AFFI NELERİ KAPSAYACAK

Vergi affı kapsamında ödenmeyen askerlik cezaları, nüfus cezaları, trafik cezaları, KYK borçları, vergi ve harç borçları gibi birçok borç dahil ediliyor. Vergi affına göre 31 Nisan 2021 tarihinden daha önce kesinleşmiş olan vergi cezaları 6138 sayılı kanun kapsamında otoyol köprü cezaları, trafik cezaları, KYK borçları, gibi birçok ceza yapılandırılabiliyor. Aynı zamanda vergi affı kapsamında 31 Aralık 2014 tarihinden önce vadesi dolan 100 TL ve altı borçların tamamen silinmesine karar verildi.

Vergi Affı Başvuru Tarihleri

VERGİ AFFI BAŞVURULARI

Vergi affı başvuruları dijital ortamdan ve vergi dairesinden şahsen de yapılabilmektedir. Dijital ortamda başvuru yapmak isteyen vatandaşlar https://ivd.gib.gov.tr adresinden e-Devlet üzerinden giriş seçeneği ile giriş yaparak 7256 Sayılı vergi kanununu seçtikten sonra başvurularını tamamlayabiliyor. Vergi affı kanunu 1 Şubat 2021 tarihine kadar peşin olarak ödeme yapılması sonucunda Yi-ÜFE doğrultusunda hesaplanır ve idari para cezalarında yüzde 20 indirim uygulanır. Aynı zamanda vergi borçlarınızı 6, 9, 12, 18 ay vadeye de böldürebiliyorsunuz. Eğer ilk borç taksitleri bir sene içinde 2'den fazla ödenmezse yapılandırma kuralları geçersiz sayılır.

VERGİ AFFI BAŞVURU TARİHLERİ

Vergi affı başvuru tarihleri geçtiğimiz sene için yürürlüğe girdikten sonra 31 Ağustos 2021 tarihine kadar belirlenmişti. Ancak 2022 senesi vergi affı yasasının meclise sunulduğu bilinse de başvuru için net bir tarih açıklaması yapılmadı. 

Öne Çıkanlar
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN