Yaşlıları ve hamileleri iyi koruyamıyoruz

Yaşlıları ve hamileleri iyi koruyamıyoruz

İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Tükek, “Mümkün olduğunca sokağa az çıkalım” uyarısında bulunurken, Sancaktepe Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Yiyit de “Risk grubunda ve yaşlı olan hastalar ile hamileleri eskisi kadar iyi koruyamıyoruz” dedi

İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda uyarılarda bulundu. “Mümkün olduğunca sokağa az çıkalım, bu bir şaka değil. Henüz hastanelerde yer olması sizleri rahatlığa sevk etmesin. Anında dolabilir. Hiç bu kadar yoğun olduğumuz bir dönemi yaşamadık” dedi. Tükek “Sıkıntıyı, hasta olanlar ve sağlıkçılar çekiyor. Niye hala tedbirlere uymuyorsunuz?” ifadeleriyle kurallara uymayanlara sitem etti.  

Sancaktepe Prof. Dr. Feriha Öz Acil Durum Hastanesi Kovid-19 Yoğun Bakım Servisi’nde sorumlu hemşire Hüseyin Benli de “Canla başla buradayız ama bizler de artık yorulduk, bir tükenmişliğe girdik. Bunu hiçbir zaman bahane edip de bir an geri çekilmedik. Burada hastalarımıza canımızı siper ettik” dedi. 

HAMİLELERDE ARTIŞ VAR

Acil durum Hastanesi’nin bağlı bulunduğu Sancaktepe Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Nurettin Yiyit ise “Pandemi konusunda ne kadar mücadele etsek de bazen kötü gidişaatı durduramıyoruz” ifadelerini kullandı. Son zamanlarda özellikle kronik rahatasızlığı olan, hamile ve yaşlılarda Kovid hastalığının artığına işaret eden Yiyit “Yaz aylarının gelmesiyle birlikte düşüş eğilimindeki pandemi tüm ülkeye yayıldı. Hasta sayılarımızda özellikle bayramdan sonra bir tırmanma trendi başladı. Başlangıçta hastalarımızın önemli bir bölümü evden takip edebiliyorduk. Ancak, son zamanlarda hasta yatışları arttı. Yatak doluluk oranlarımız yükseldi. Elimizdeki veriler şunu gösteriyor: Risk grubunda ve yaşlı olan hastalar ile hamileleri eskisi kadar iyi koruyamıyoruz” diye konuştu. 

Sancaktepe Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yoğun Bakım Sorumlusu Uzm. Dr. Esra Adıyeke de hastalarla arasındaki diyalogları anlattı. Adıyeke “Hastalar ‘Hocam ben boğuluyorum, nefes alamıyorum. Hocam ben ölmek üzereyim, bana müdahale edin, ölmek istemiyorum, beni kurtarın.’ veya ‘Bakmak zorunda olduğum çocuklarım var, annem var...’ böyle konuşurken, siz onun kandaki oksijen değerinin düştüğünü, artık uyutmanız gerektiğini gözlemleyip uyutuyorsunuz. Saatler içerisinde belki günler içerisinde kaybediyorsunuz” ifadelerini kullandı. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN