Yedi tepeli şehirden Berlin’e yedi sohbet

Yedi tepeli şehirden Berlin’e yedi sohbet

Mayıs ayında yayın hayatına başlayan söyleşi kanalı istanbulberlin, Frankfurt Kitap Fuarı kapsamında düzenlenen Uluslararası Kültür Festivali BOOKFEST‘e yedi söyleşi ile katılacak.

SALİHA SULTAN / KARAR 

Canlı söyleşi kanalı istanbulberlin, Frankfurt Kitap Fuarı‘nın Uluslararası Kültür Festivali BOOKFEST‘e yedi tepeli şehirden yedi söyleşi ile katılacak. Margaret Atwood, Slavoj Žižek gibi isimlerin yer aldığı etkinlikte Türkiye’den Ayfer Tunç, Irmak Zileli, Kaya Genç gibi isimler bütün dünyaya edebiyatın ve sanatın cazibe merkezi İstanbul’u anlatacak.

İstanbul ve Berlin’den ilham alan ve Mayıs ayında yayın hayatına başlayan istanbulberlin söyleşi kanalı Frankfurt Kitap Fuarı‘ın organize ettiği Uluslararası Kültür Festivali BOOKFEST‘e bir saatlik özel programıyla katılacak. Elizabeth Gilbert, Margaret Atwood, Slavoj Žižek ve Jamie Oliver gibi dünyanın saygın isimlerinin yer aldığı etkinlikte, Türkiye İstanbul’dan yedi farklı söyleşi ile temsil edilecek. Programda Ayfer Tunç, Burhan Sönmez, Irmak Zileli, Jörg Karrenbauer, Kaya Genç, Şebnem İşigüzel, Ulrich Gutmair ile Sedef İlgiç’in yaptığı istanbulberlin söyleşileri yayınlanacak.

İstanbulberlin’in kurucusu Sedef İlginç’in gerçekleştirdiği söyleşilerde yazar Kaya Genç 1930 ve 1940’larda Alman entelektüellerin Nazizm’den kaçıp sığındıkları bir şehir olan İstanbul’u anlatacak. Genç, Alman dilbilimci Erich  Auerbach’ın da İstanbul’da yaşadığı bu dönemi, göçmen krizi sırasındaki günümüz İstanbul’uyla bağlantılı ele alacak. ‘İstanbul: Görünen ve Yeraltı’ başlıklı söyleşide yazar Burhan Sönmez, romanlarında çok farklı şekillerde anlattığı istanbul’un görünen ve görünmeyen yüzü üzerine yapacağı konuşmada kurmaca İstanbul’dan bugüne gelecek. ‘Kadın Yazarların İzinde’ söyleşisinde Şebnem İşigüzel sistemin en çok ezdiği toplumlarda kadın yazar olmak üzerine konuşurken, yazar Irmak Zileli de ‘Şehirde Yürüyen Kadınlar’ başlığı altında sokakların kadınlar için güvenli olup olmadığını sorgulayacak. Söyleşide ayrıca bir süre İstanbul’da oyun sahneleyen Alman tiyatro topluluğu Rimini Protokoll’den Jörg Karrenbauer de İstanbul tecrübesini paylaşacak, Berlin’den İstanbul’a bir proje için gelen gazeteci ve yazar Ulrich Gutmair’in Cem Karaca’nın Almanca albümü Die Kanaken’den Nekropsi’ye müziğin izini sürdüğü deneyimini aktaracak. BOOKFEST’te yer alacak istanbulberlin programı Frankfurt Kitap Fuarı Youtube sayfasında, buchmesse.de ve istanbulberlin Facebook sayfalarında eş zamanlı olarak 17 Ekim’de Türkiye saatiyle tam gece yarısında canlı yayınlanacak.

 

EV KİRA AMA İSTANBUL BİZİM

Söyleşide, ‘Osman’ romanını geçen ay okuyucuyla buluşturan Ayfer Tunç ile de keyifli bir sohbet yer alıyor. istanbulberlin’in kurucusu İlginç’in Tunç ile Kuzguncuk’taki Nail Kitabevi’nde gerçekleştirdiği söyleşide, yazar dinleyicileri yeni romanının baş karakteri Osman ile tanıştıracak. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundan bugüne mahalle kültürünün değişimi üzerine devam eden sohbette Berlin’deki izleyici İstanbul’un mahalle kültürü hakkında fikir sahibi olacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN