Yerli sinemaya 2020’de toplam destek 37 milyon lira

Yerli sinemaya 2020’de toplam destek 37 milyon lira

Kültür ve Turizm Bakanlığı yılın son toplantısında sinema sektörüne 14 milyon lira daha destek verme kararı aldı. Son kararla, Bakanlığın yerli sinemaya 2020’de ayırdığı bütçe toplamda 37 milyon 425 bin liraya ulaştı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı yılın son değerlendirme toplantısı ile sinema sektörüne 17 proje için 14 milyon 250 bin lira daha destek sağladı. Son destekle, yeni sinema kanununun ardından Bakanlık tarafından verilen destek, 2020 yılında toplam 37 milyon 425 bine ulaştı.

47 uzun metrajlı sinema filmi projesine kaynak aktaran Bakanlığın yıl içerisinde sektöre verdiği destek miktarı yeni bir rekor oldu. Sinema sektör temsilcilerinden oluşan 8 kişilik Değerlendirme Kurulu son toplantısında  ‘İlk Uzun Metrajlı Kurgu Film Yapım’ ile ‘Uzun Metrajlı Sinema Film Yapım’  ve ‘Ortak Yapım’ türünde toplam 150 proje değerlendirildi. Kurulun yeni destek kararı ile 8 ilk uzun metrajlı kurgu film yapım projesi 5 milyon 700 bin lira, 7 uzun metrajlı sinema film yapım projesi 7 milyon 450 bin lira, 2 ortak yapım projesi de 1 milyon 100 bin lira destek aldı.

Bakanlığın sinema sektörüne verdiği yeni desteklerde, Yeşim Ustaoğlu’nun ‘Artakalan’, Mehmet Eryılmaz’ın ‘Zeynep ve Musa’, Faruk Hacıhafızoğlu’nun ‘Kirpinin Boya Kalemleri’ ile Vuslat Saraçoğlu’nun ‘Bildiğin Gibi Değil’ filmleri yer alıyor. Yerli animasyon ‘Akıllı Tavşan Momo Büyük Takip’ ise desteklenen yerli animasyon projesi oldu. Ortak yapım desteği türünde de Türkiye-Fransa- Romanya ortak yapımı ‘Körgörü/Blindsight’ ve Türkiye-Hollanda-Almanya ortak yapımı ‘Şahmerdan-MNK’ projeleri destek almaya hak kazandı. Bakanlığın 2021 yılı destekleme başvuru ve toplantı tarihleri Sinema Genel Müdürlüğünün ‘sinema.ktb.gov.tr’ adresinden duyurulacak. 

İNGİLTERE’DE SANAT KURUMLARINA MİLYARLIK FON

İngiltere hükümeti pandemiden olumsuz etkilenen sanat kuruluşlarına 257 milyon sterlinlik (yaklaşık 2 milyar 650 bin lira) hayatta kalma fonu dağıtacak. 1.300’den fazla tiyatro, müze, orkestra ve müzik mekanının faydalanacağı fon Manchester’daki Hallé Orchestra’sından, Liverpool’un Beatles’la anılan Cavern Kulübü’ne ve Londra’daki oda tiyatrolarına irili ufaklı bütün sanat kuruluşlarına verilecek.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN